Oppo päivitti ohuen tyylipuhelimensa: R5s

Oppo on päivittänyt noin vuosi sitten julkistamansa R5-puhelimensa uusilla sisuksilla, säilyttäen kuitenkin laitteen erittäin ohuen 4,85 millimetriä paksun rakenteen. Myös muut mitat ovat pysyneet ennallaan (148,9 x 74,5 mm) painon (155 g) ja visuaalisen ilmeen ohella. Kyseessä on siis täysin tekninen päivitys, joka keskittyy parantamaan markkinoiden ohuimpien luurien joukkoon kuuluvan laitteen moniajo-ominaisuuksia.

Uusi Oppo R5s -variantti sisältää oikeastaan kaksi keskeistä uudistusta. Sen sydämenä toimii edelleen 1,5 gigahertsin Snapdragon 615 -järjestelmäpiiri, mutta käyttömuistin määrä on nostettu R5:n kahdesta gigatavusta kolmeen gigatavuun. Tämän pitäisi tehdä useamman sovelluksen yhtäaikaisesta ajamisesta aikaisempaa sujuvampaa. Toinen tärkeä parannus on sisäisen tallennustilan kasvattaminen 16 gigatavusta 32 gigatavuun. Koska laite ei tarjoa muistikorttipaikkaa, antaa tallennustilan tuplaaminen käyttäjälle lisää vapauksia.

Puhelimen Android 4.4 KitKat -käyttöjärjestelmää ja Color OS 2.0 -käyttöliittymää hallitaan 5,2 tuuman full hd -kosketusnäytöltä. Kuvaaminen hoituu 13 megapikselin Sony Exmor IMX214 -kameralla (f/2.0), joka tallentaa videokuvaa full hd -tarkkuudella ja kykenee hidastusvideoiden tallentamiseen 720p-tasoisena 120fps:llä. Omakuvia voi nappailla eri sosiaalisiin medioihin viiden megapikselin kameralla, jossa on f/2.0-optiikka ja 83 asteen laajakuvalinssi.

Oppo R5s:n muita tärkeitä ominaisuuksia ovat LTE, WiFi 802.11a/b/g/n (2.4GHz), Bluetooth 4.0, GPS, 2000 milliampeeritunnin akku ja pikalataus. Esikuvansa hopeisen ja kultaisen värin sijaan uusi R5s tulee saataville tummanharmaana.

Kiinalaisvalmistaja ei paljastanut vielä uutuutensa tarkkaa saatavuutta. Sen pitäisi kuitenkin saapua myyntiin pian. Hintaa laitteella on 199 euroa ja sen voi tilata myös Suomeen Oppon omasta verkkokaupasta.