Huawein tuleva Nexus-puhelin kuvavuodossa

Huhut eivät kuulu keväällä uudelleen avatun MobiiliBlogin vakiosisältöön, mutta poimin niitä aina silloin tällöin uutisvirtaan. Tällä kertaa en voinut ohittaa verkossa leviäviä kuvia Huawein valmistamasta puhelimesta, jonka metallisen rungon takakuoressa nähdään suurilla kirjaimilla teksti Nexus. Kyseessä olisi siis Googlen Nexus-sarjaan sijoittuva laite, joka olisi ensimmäinen laatuaan kiinalaiselta Huaweilta.

Ulkoisesti Huawein Nexus-puhelin puhaltaa uusia tuulia mallisarjan muotoiluun (olettaen, että kuvissa oleva laite on aito), sillä sen rakenne ja muotokieli eroavat täysin esimerkiksi Nexus 6:sta. Sen pitäisi olla myös hieman Motorolan valmistamaa Nexus 6:sta kompaktimpi, sillä huhujen mukaan näyttö on kooltaan 5,7 tuumaa ja tarkkuudeltaan 2560 x 1440 pikseliä. Puhelimen sydämenä toimivasta järjestelmäpiiristä ei ole vielä sataprosenttista varmuutta, mutta verkossa leviää tietoja sekä Snapdragon 810– että Snapdragon 820 -versioista. Tämänhetkisten tietojen valossa Snapdragon 820 -siru ehtii kuluttajatuotteisiin vasta ensi vuonna, joten todennäköisesti puhelimessa on Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri.

Puhelimen odotetaan saapuvan markkinoille USB Type-C -liitännällä, joka hiljalleen valtaa alaa älypuhelimissa, tableteissa sekä tietokoneissa. Kiinalaisvalmistajan Nexus-laitteesta löytynee myös sormenjälkilukija, joka vaikuttaisi saaneen sijainnin takakuoresta.

Edestä uutuus on ainakin nyt nähtävissä kuvissa hyvin hillitty. Painikkeita ei vaikuttaisi löytyvän, mutta äänipuoleen on kuvan perusteella panostettu. Takana kamerakehys on hieman kohollaan muusta kokonaisuudesta. Laitteen mitoiksi huhuillaan 159,4 x 78,3 x 6.6-8,5 millimetriä.

Googlen Nexus-perheen odotetaan laajenevan tulevaisuudessa Huawein-laitteen lisäksi myös uudella LG:n valmistamalla tuotteella. Voisi kuvitella, että ne esiteltäisiin maailmalle samaan aikaan. Toisaalta, mitään tietoja mahdollisesta julkaisuajankohdasta ei toistaiseksi ole. Tämän luokan kuvavuodot viittaavat kuitenkin siihen, ettei virallisesta julkistuksesta voida enää kovinkaan monen kuukauden päässä olla.