Huawein uudessa Honor 7i:ssä kääntyvä kamera ja sormenjälkilukija

Suomessakin hyvässä vedossa oleva Honor-mallisto on laajentunut uudella laitteella, kun Huawei on ainakin näin alkuun tuonut Kiinassa myyntiin Honor 7i -puhelimen. Sen mainittavin ominaisuus on 180 astetta kääntyvä kamera, jonka ansiosta erillistä etukameraa ei tarvita ollenkaan. Huawei ei ole tosin ainoa, joka lähestyy selfie-trendiä tällä tyylillä, sillä esimerkiksi Oppo N1:stä löytyy samalla periaatteella toimiva kääntyvä kamera.

Honor 7i:n kamerasensori on Sonyn käsialaa ja tarjoaa 13 megapikseliä sekä f/2.0-optiikan, 28 millimetrin linssin ja kaksivärisen LED-salaman. Näistä ominaisuuksista päästään kääntyvän kameran ansiosta hyötymään sekä omakuvissa että perinteisiä otoksia tallennettaessa. Itse mekanismi, jolla kamera pyöräytetään 180 astetta pitäisi kestää useamman vuoden. Valmistajan mukaan se pysyy toimintakunnossa ainakin kaksi vuotta, vaikka kameraa kääntelisi päivittäin 132 kertaa. Tätä tuskin tapahtuu kovinkaan monen kohdalla, joten mekanismi pysynee ehjänä koko luurin elinijän.

Huawei Honor 7i

Puhelimessa on 5,2 tuuman 1920 x 1080 pikselin IPS-kosketusnäyttö, Snapdragon 616 -siru (4 x 1,5GHz + 4 x 1,2GHz) sekä kaksi gigatavua RAM:ia ja 16 gigatavua tallennustilaa tai kolme gigatavua käyttömuistia ja 32 gigatavua tallennustilaa. LTE-yhteydet löytyy ja kaksi nano-SIM-korttipaikkaa, joista toiseen voi syöttää myös microSD-muistikortin. Muihin ominaisuuksiin kuuluvat WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, A-GPS, 3,5 mm kuulokeliitäntä sekä 3100 milliampeeritunnin akku.

Kooltaan Huawein uutuus on 141,6 x 71,2 x 7,8 millimetriä ja se painaa 160 grammaa. Värivaihtoehtoina ovat valkoinen ja kulta.

Kiinassa jo saatavilla olevaa Honor 7i:ää myydään 1599 (16GB/2GB) ja 1899 (32GB/3GB) Kiinan Renminbin hintaan. Suoraan käännettynä hinnat tekevät euroissa noin 222 ja 264 euroa. Toistaiseksi voidaan vain arvailla, saapuuko Honor 7i koskaan Suomen markkinoille.