Samsungilta syksyllä myyntiin uusi Galaxy S5 Neo -puhelin

Elektroniikkajätti Samsung puhaltaa uutta virtaa Galaxy S5 -mallistoonsa tänään julkistamallaan Galaxy S5 Neo -puhelimella. Se on päivitetty versio viime vuoden lippulaivasta, Galaxy S5:stä. Suuria muutoksia ei ole tapahtunut ja uutuus on esimerkiksi mitoiltaan (142 x 72,5 x 8,1 mm) sekä painoltaan (145 g) alkuperäismallia vastaava. Uutuus saapuu Suomessa myyntiin syykuussa ja sen suositushinta on 499 euroa.

Galaxy S5 Neo perustuu 5,1 tuuman 1920 x 1080 pikselin Super AMOLED -kosketusnäyttöön, 1,6 gigahertsin kahdeksalla suoritinytimellä varustettuun järjestelmäpiiriin (Exynos), kahteen gigatavuun käyttömuistia ja Android 5.1 Lollipop -käyttöjärjestelmään. Puhelin tukee entistäkin nopeampia LTE-yhteyksiä (latausnopeus jopa 300 Mbps) sekä WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5 GHz)-, Bluetooth 4.0- ja NFC-ominaisuuksia. Tallennustilaa on 16 gigatavua ja sitä voidaan laajentaa aina 128 gigatavun microSD-muistikortilla. Akku on edelleen kapasiteetiltaan 2800 milliampeerituntia.

Suurimmat muutokset ovat tapahtuneet kuvauspuolella. Etupuolen kahden megapikselin kamera on vaihtunut viiden megapikselin kameraan ja takana oleva 16 megapikselin kamera on päivittynyt entistäkin valovoimaisempaan versioon.

Galaxy S5 Neo on yhtä suorituskykyinen kuin edeltäjänsä, mutta päätimme päivittää yhden käyttäjien rakkaimmista asioista – kameran. Uudella kameralla tärkeät hetket saa talteen hämärämmässäkin ja selfieistä tulee entistä tarkempia”, sanoo Samsungin Suomen telecom-myyntipäällikkö Antti Holopainen.

Esikuvansa tavoin Galaxy S5 Neo on suojattu vedeltä (IP67), mutta latausta helpottaakseen Samsung on onnistunut poistamaan liittimen suojan. Aktiivisille urheilijoille mukana on Samsungin oma S Health -sovellus. Se toimii luonnollisesti myös yhdessä tulevan Gear S2:n ja Samsungin muiden, jo markkinoilla olevien, älykellojen kanssa.