LG:n uuden Nexus-puhelimen tekniset tiedot huhujen kohteena

Kuten tänään julkaisemallani videollakin totesin, odotan innolla Googlen seuraavan sukupolven Nexus-sarjan älypuhelimia innolla. Niitä on näillä näkymin tulossa kaksi. Yksi Huaweilta (jonka kuvavuodosta uutisoimme eilen) ja toinen LG:ltä, jonka uutuuden odotetaan olevan seuraaja loppuvuodesta 2013 julkistetulle Nexus 5:lle. Tämänhetkisten tietojen valossa laite kulkeekin nimellä Nexus 5 (2015).

Nyt kiinalaiseen Weibo-palveluun on ilmestynyt tietoja tästä toisen sukupolven Nexus 5:stä. Yleensä kyseisen palvelun kautta käyttäjiltä tulleet tiedot ovat osuneet nappiin, mutta siitäkin huolimatta huhut ovat aina huhuja.

Julkaistujen tietojen mukaan uusi Nexus 5 kasvattaisi näyttökoon 5,2 tuumaan ja nostaisi tarkkuuden 2560 x 1440 pikseliin. Näin ollen pikselitiheys nousisi mukavaan 565 ppi:n.

Puhelinta vauhdittaa huhun mukaan Snapdragon 808 -järjestelmäpiiri, jonka parina on kolme gigatavua käyttömuistia. Kamerana toimii Sony IMX278 -sensori, joka tarjoaa 13 megapikseliä. Toisesta lähteestä tulevien tietojen mukaan etupuolella on viiden megapikselin kamera ja akku olisi kapasiteetiltaan 2700 tai 3180 milliampeerituntia.

Twitterin puolella luotettavaksi vuotolähteeksi noussut OnLeaks puolestaan paljasti muutama viikko sitten, että uuden Nexus 5:n rakenteessa on todennäköisesti käytetty metallia. Sen mitoiksi samainen lähde kertoo 146,9 x 72,9 x 8-9,8 millimetriä. Mukana on stereo-kaiuttimet edessä, takana (Huawein tulevan Nexus-luurin tavoin) sormenjälkilukija sekä OnePlus 2:sta tuttu USB Type-C -liitäntä. Käyttöjärjestelmänä toimii tietenkin uusi ja uljas Android 6.0 Marshmallow.