Microsoft esitteli Nokia 222 -peruspuhelimen

Microsoftin on huhuttu jo tovin hylkäävän peruspuhelimet ja keskittyvän täysin Windows-älypuhelimiin. Ainakaan vielä näin ei ole, sillä yhtiö on esitellyt markkinoille Nokia 222:n, josta tuodaan saataville myös kahdella SIM-kortilla varustettu Nokia 222 Dual Sim -variantti. Puhelimet kantavat kehittyvillä markkinoilla hyvin tunnettua Nokia-brändiä, johon Microsoft sai lisenssin 10 vuodeksia ostaessaan matkapuhelinliiketoiminnan Nokialta.

Nokia Series 30+ -alustaan pohjautuva Nokia 222 on suunniteltu tuomaan Internet uusien ihmisten ulottuville sekä mahdollistavan kuvien ottaminen ja jakaminen laitteen kahden megapikselin kameralla. Verkkosurffaaminen onnistuu 2,4 tuuman 320 x 240 pikselin näytöltä ja mukaan ladatulla Opera Mini -selaimella. Microsoftin ollessa kyseessä on mukaan tietenkin integroitu myös Googlen kilpailija, eli yhtiön oma Bing-hakukone. Säätietoja voi sen sijaan tarkkailla MSN Weather -palvelusta.

Nokia 222

Nokia 222:lla hoituvat myös suosituimpien sosiaalisten palveluiden hyödyntäminen. Saatavilla on muun muassa GroupMe by Skype-, Facebook-, Messenger– ja Twitter-ohjelmat. Pelaajia ei ole myöskään unohdettu. Käyttäjä pääsee lataamaan joka kuukausi yhden suositin Gameloftin käsialaa olevan pelin ilmaiseksi. Näihin kuuluvat esimerkiksi Assassin’s Creed Brotherhood ja Midnight Pool 3.

Puhelimen keskeisimpiä teknisiä ominaisuuksia ovat 16 megatavun RAM-käyttömuistia, tuki 32 gigatavun microSD-muistikorteille, 2G-yhteydet, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, Bluetooth 3.0 ja FM-radio. 1100 milliampeeritunnin akussa riittää potkua 29 päivän valmius- ja 20 tunnin puheaikaan.

Kooltaan Nokia 222 on 116 x 50 x 12,9 millimetriä ja se painaa 79 grammaa. Värivaihtoehtoina ovat musta sekä valkoinen. Laite tulee maailmanjaaluisesti myyntiin syyskuussa 37 dollarin verottomaan hintaan.