Huawei honor 7 nyt saatavilla 399 euron hintaan

Suomen älypuhelinmarkkinoille on ilmestynyt uusi tulokas, kun elektroniikkajätti Huawei on tänään tuonut Pohjolassa myyntiin kolmen vuoden takuuohjelmaan kuuluvan honor 7:n, joka alkujaan esiteltiin maailmalle keskikesällä. Nyt tämän Suomessakin hyvässä nosteessa olevan kiinalaisvalmistajan laite löytyy myös paikallisten jälleenmyyjien hyllyiltä 399 euron suositushinnalla. Kyseessä on seuraaja reipas vuosi sitten julkistetulle honor 6:lle, joka on aika ajoin keikkunut kotimaisten operaattoreiden myyntilistojen kymmenen parhaan joukossa. Uutuudelle odotetaankin varmasti valmistajan puolelta hyvää menestystä ja honor 7:ää mainostetaankin tasapainoiseksi kokonaisuudeksi älypuhelinten suurkuluttajille.

Uutuus säilyttää edeltäjänsä selkeän muotokielen, mutta lisää mukaan paljon uutta teknisellä osa-alueella. Esimerkiksi kosketusnäyttö on kasvatettu viidestä tuumasta 5,2 tuumaan (1920 x 1080 pikseliä), Kirin 920 -järjestelmäpiiri on vaihdettu tehokkaampaan Kirin 935 -versioon (4 x 2,2 GHz Cortex-A53- ja 4 x 1,5 GHz Cortex-A53 -suoritinydintä sekä Mali-T628 MP4 -grafiikkaohjain) ja edeltäjän 13 megapikselin kamera on päivitetty 20 megapikselin kameraan (Sony IMX 230, f/2.0).

honor 7:ssä yhdistyy toimintafilosofiamme ja missiomme rakentaa puhelimia, jotka pystyvät vastaamaan diginatiivi-sukupolven tarpeisiin. Uutuuspuhelin on optimoitu kokonaisuus älypuhelinten suurkuluttajia ajatellen. Koko, metallikuori ja erilaiset toiminnot tukevat monipuolista käyttöä”, Honor-puhelimista vastaava johtaja George Zhao toteaa.

Huawei Honor 7 harmaa/hopea

Metallia ja keraamia rakenteessaan käyttävän honor 7:n takaa löytyy sormenjälkilukija, joka toimii muun muassa puheluiden pikavastaamiseen, tiedostojen salaamiseen, sekä kuvien ottamiseen ilman, että puhelinta tarvitsee erikseen aktivoida. Puhelimessa käytetään Huawein mukaan älykästä Signal+ -teknologiaa, joka auttaa laitetta löytämään verkon jopa 80 prosenttia perinteisiä puhelimia nopeammin. Uutuus tukee 4G LTE -yhteyksiä.

Huawei honor 7:n muita keskeisiä ominaisuuksia ovat Android 5.0 -käyttöjärjestelmä, kolme gigatavua käyttömuistia, 16 gigatavua tallennustilaa, muistikorttipaikka (joka toimii tarvittaessa myös paikkana toiselle SIM-kortille), kahdeksan megapikselin etukamera f/2.4-aukolla, WiFi, Bluetooth 4.0, A-GPS, GLONASS, infrapuna ja FM-radio. Akku on kapasiteetiltaan 3100 milliampeerituntia ja se tukee pikalatausta. Huawein mukaan viiden minuutin lataus antaa puheaikaa jopa tunniksi ja tyhjästä 50 prosenttiin akku latautuu puolessa tunnissa.

Huawei honor 7

Puhelimen vasempaan sivuun kiinalaisyhtiö on sijoittanut ohjelmoitavan painikkeen. Siihen voi yhdistää haluamansa toiminnon ja nopeuttaa näin omien suosikkiominaisuuksien hyödyntämistä.

Kooltaan honor 7 on 143,2 x 71,9 x 8,5 millimetriä ja se painaa 157 grammaa. Värivaihtoehtoina ovat Mystery Gray ja Fantasy Silver.