Applelta julkistustilaisuus 9.9: odotettavissa uudet iPhonet

Mobiilimaailman tapahtumia seuraavien on syytä painaa kalenteriinsa merkintä syyskuun 9. päivän kohdalle, sillä kyseisenä ajankohtana Apple järjestää julkistustilaisuuden San Franciscossa kello 20 Suomen aikaa. Tilaisuutta voi seurata livenä suoraan kotisohvalta Applen omilla laitteilla sekä Windows 10 -pohjaisilla tietokoneilla Microsoftin uutta Edge-selainta hyödyntämällä. Live-lähetys löytyy täältä.

Tilaisuuden tärkein anti tulee lähes sataprosenttisella varmuudella olemaan seuraavan sukupolven iPhone-puhelimet. Jos yhtiö jatkaa entisellä tyylillään, tulevat uudet mallit kantamaan nimiä iPhone 6s sekä iPhone 6s Plus. Keskeisien parannuksien odotetaan liittyvän tekniikkaan, kuten aina niin sanottujen s-päivityksien kanssa Apple on tehnyt. Huhun mukaan luvassa on tehokkaampi A9-järjestelmäpiiri, kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia ja 12-16 megapikselin takakamera. Näyttöön tuodaan paineen tunnistava Force Touch -ominaisuus ja puhelinten rakennetta parannetaan olettavasti kestävämmällä alumiinilla.

Mahdollisesti tulossa on myös kolmas puhelin: iPhone 6c. Se saattaisi tuoda nykyisen iPhone 6:n tekniikan pienempään neljän tuuman kokoluokkaan. Näin Applen mallistossa säilyisi laite myös niille, jotka arvostavat älypuhelimessaan kompaktia kokoa.

Puhelinten ohella yhtiö tulee totta kai paljastamaan uuden iOS 9 -mobiilialustansa viimeisetkin yksityiskohdat. Sama koskee myös tulevaa watchOS 2.0:aa, joka on Applen älykelloille suunnattu käyttöjärjestelmä.

Apple, “Hey Siri, give us a hint.”