Oulussa suunniteltu Marshall London -puhelin on suunnattu musiikinystäville

Marshall on ainakin allekirjoittaneelle varsin tuntematon yhtiö. Tämä johtuu pitkälti siitä, että kyseessä on soitinvahvistimiin ja kaiuttimiin erikoistunut yhtiö. Ja koska musiikki ei kuulu erikoisalaani, on Marshall minulle lähinnä tuttu vain nimeltä. Nyt tämä vuonna 1962 perustettu yhtiö on tehnyt uuden aluevaltauksen, kun se esitteli heinäkuussa oma Marshall London -nimeä kantavan älypuhelimen, joka yhtiön historian huomioiden suuntautuu juurikin musiikinystäville.

Marshall London ei pullistele tehoilla, vaan musiikkiominaisuuksilla. Sen etupuolella on kaksi suurta ACC-stereokaiutinta, joiden äänenlaatua ja voimakkuutta kehutaan valmistajan puolelta. Laitteen yläpäähän on puolestaan sijoitettu kaksi 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää (näin musiikkikokemuksen voi jakaa ystävän kanssa) sekä erityinen M-painike, jota painamalla pääsee suoraan omaan musiikkiin tilanteessa kuin tilanteessa. Sivulla on näppäimen sijaan rulla, joka mahdollistaa äänenvoimakkuuden säätämisen tavallista tarkemmin. Laitteen sisuksista löytyy puolestaan Wolfson WM8281 Audio Hub -äänipiiri, jonka ansiosta London kykenee toistamaan esimerkiksi korkealaatuiset MP3-tiedostot kilpailijoitaan laadukkaammin. Tämän lisäksi London pystyy toistamaan pakkaamatonta musiikkia kuten FLAC-formaatissa olevia kappaleita.

Marsha London M-painike

Marshall London

London perustuu Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmään, 4,7 tuuman 1280 x 720 pikselin kosketusnäyttöön sekä Snapdragon 410 -järjestelmäpiiriin, jossa on kaksi 1,2 gigahertsin suoritinydintä. RAM-käyttömuistia löytyy kaksi gigatavua ja microSD-kortilla laajennettavissa olevaa sisäistä tallennustilaa 16 gigatavua.

Puhelimen muotoilussa on pyritty kunnioittamaan yhtiön pitkää historiaa vahvistimissa. Laitteessa on musta mattapinta, joka takaa hyvän otteen älypuhelimesta. Takana on kahdeksan megapikselin kamera ja edessä kahden megapikselin kamera. Kooltaan London on 149,4 x 74,7 x 9,8 millimetriä ja se painaa 145 grammaa.

Uutukaisen muita keskeisiä ominaisuuksia ovat 4G LTE, WiFi a/b/g/n (2,4 GHZ/5 Ghz), Bluetooth 4.0, GPS ja GLONASS. Puhelin käyttää nano-SIM-korttia ja siinä on 2500 milliampeeritunnin akku.

Suomessa Marshall London saapuu myyntiin 4.9 teleoperaattori Soreran kautta. Mukana paketissa toimitetaan Marshall Mode -nappikuulokkeet, joiden arvoksi ilmoitetaan 79,90 euroa. Sonera ei ole vielä paljastanut uutuuden hintaa, mutta jonkinlaisen viitteen siitä antanee 549 euron hintalappu, jonka Marshall on itse lyönyt puhelimelleen omassa verkkokaupassaan.

Alla vielä kotimainen videokatsaus tähän musiikkiin panostavaan Marshall London -puhelimeen. Videon takaa löytyy uusi ja laadukkaalta vaikuttava Rahisaari Media.

1 kommentti

  1. Kiitämme näkyvyydestä!

    Jos kotimaiset ja teknologiapainoitteiset videot kiinnostaa, käy ihmeessä tilaamassa kanavamme!

Kommentointi on suljettu!