Android-vinkki: estä sovelluskuvakkeiden automaattinen ilmestyminen kotinäkymään

Uutisten ja videoiden väliin on hyvä jakaa pieni, mutta ainakin omasta mielestäni erittäin hyödyllinen vinkki. Kaikille on varmasti tuttu tilanne Android-puhelimen kanssa, jossa uuden sovelluksen pikakuvake ilmestyy automaattisesti kotinäkymään. Itse tykkään pitää kotinäkymän suhteellisen siistinä ja yksinkertaisena, niinpä säilytän esillä vain ne sovellukset, joita käytän eniten. Toisinaan onkin ärsyttävää, kun asentelee uuteen puhelimeen kasan sovelluksia ja pian kotinäkymällä on usealla eri lehdellä kuvakkeita toisensa perään. Onneksi ”ongelmaa” on helppo ratkaisu.

Android Google Play kuvakkeet

Jos et halua, että uuden sovelluksen asennuksen yhteydessä pikakuvake lisätään automaattisesti kotinäkymään kannattaa seurata seuraavia ohjeita. Avaa Google Play -kauppa, vedä vasemmasta laidasta esiin valikko, valitse sieltä asetukset ja poista rasti kohdasta ”Lisää kuvake aloitusruutuun”. Näin uusien ohjelmien ja pelien kuvakkeet eivät ilmesty enää automaattisesti kotinäkymään.