MobiiliBlogin videolla: katsaus Android Wearin (1.3) uuteen versioon

Googlen älykelloille suunnattu Android Wear -käyttöjärjestelmä kehittyy mukavaa vauhtia eteenpäin. Aivan hiljattain sille on tuotu saataville uusi 1.3-päivitys, joka sisältää kaksi keskeistä uudistusta. Nämä ovat interaktiiviset kellotaulut ja Google-kääntäjän integroiminen älykelloihin.

Interaktiiviset kellotaulut kasvattavat Googlen etumatkaa esimerkiksi Appleen, jonka Apple Watch -älykellolle kehittäjät eivät voi vapaasti luoda kellotauluja. Päivityksen myötä kellotauluihin voidaan sisäänrakentaa ominaisuuksia, jotka olisivat aikaisemmin vaatineet erilliseen sovellukseen siirtymisen. Nyt mukaan voidaan lisätä esimerkiksi kuvakkeita, joita koskettamalla käyttäjä saa lisätietoja säästä, akunvarauksesta, kuljetuista askeleista sekä matkasta ja niin edelleen. Periaatteessa vain kehittäjien mielikuvitus on rajana.

Toinen tärkeä uudistus on Google-kääntäjä. Sen avulla puhetta on mahdollista kääntää kieleltä toiselle reaaliajassa. Erittäin kätevä ominaisuus tilanteissa, joissa kielimuuri tulee vastaan.

Alla video, jossa esittelen pikaisesti Android Wear 1.3 -päivityksen tärkeimmät uudistukset:

1 kommentti

  1. Hei. Huomasin vasta että olet palannut Mobiiliblogin pariin. Hieno homma…mielestäni sinulla on ollut aina hyvä ote testeihin ja olet osannut aina tuoda esille kaiken oleellisemman mikä lukijoita kiinnostaa. Unohtamatta myöskään syvempää analyysia. Juttusi ja videosi ovat olleet mukavaa luettavaa ja vaikka itse yritän olla perillä asioista, olen silti saanut myös uutta irti niistä.
    Noh…..itse asiaan, olen miettinyt Pebblen tilalle uutta älykelloa ja olen vuosi sitten siirtynyt abdroidista iphoneen. Nyt kun tuo AndroidWear tuli myös iOs:lle, olisi kiva tietää miten toimivat yhteen. Applen kello on yksinkertaisesti liian kallis. Nämä ovat kuitenkin vielä kehitysasteella ja vanhenevat nopeasti. Onko sinulta mahdollisesti tulossa jossain vaiheessa kokeilua tuosta yhteensopivuudesta?

Kommentointi on suljettu!