Huawein uusi lippulaiva: Mate S

Kiinalainen Huawei teki sen ennen Applea. Yhtiö on esitellyt markkinoille uuden lippulaivapuhelimen, jossa on paineen tunnistava Force Touch -kosketusnäyttö. Kyllä, kiinalaisvalmistaja käyttää markkinoinnissaan samaa termiä, jonka Apple lanseerasi älykellonsa yhteydessä viime vuoden puolella. On kuitenkin epäselvää, nähdäänkö laite kaupoissa ennen Applen seuraavan sukupolven iPhone-puhelimia, joiden odotetaan sisältävän saman ominaisuuden. Apple nimittäin esittelee seuraavan sukupolven älypuhelimensa oletettavasti syyskuun 9. päivä järjestettävässä tilaisuudessa.

Tavoitteemme Huawei Mate S:n kohdalla on ollut luoda älypuhelin, joka tarjoaa aidosti henkilökohtaisen kokemuksen”, sanoo Richard Yu, Huawei Consumer Business Groupin johtaja. “Huawei Mate S perustuu ihmiskontakteihin liittyviin havainnointeihimme. Esimerkiksi kosketus on yksi luonnollisimmista tavoista ymmärtää meitä ympäröivää maailmaa. Huawei Mate S määrittelee uudelleen sen, millä tavoin ja missä roolissa kosketusteknologiaa voidaan hyödyntää puhelimissamme. Olemme haastaneet itsemme suhteessa mitä ihmisen ja koneen välinen vuorovaikutus voi olla.

Huawei Mate S Froce Touch

Huawei Mate S rakentuu 5,5 tuuman 1920 x 1080 pikselin kosketusnäytön (Gorilla Glass 2.5D -lasi) ympärille, joka valikoiduilla markkinoilla tukee Force Touch -ominaisuutta. Kyseessä on niin sanottu Premium-versio uutuudesta, jossa on erityisen näytön lisäksi kaksi SIM-korttipaikkaa, joista toiseen voidaan tarvittaessa sijoittaa myös microSD-muistikortti.

Laitteen sisältä löytyy 64-bittinen Hisilicon Kirin 935 -järjestelmäpiiri (4×2.2GHz + 4×1.5GHz), kolme gigatavua käyttömuistia ja 32, 64 tai 128 gigatavua tallennustilaa. Yhteyksiin kuuluvat LTE, A-GPS, GLONASS, Bluetooth 4.0 ja Wi-Fi 802.11b/g/n 2.4G. Akku on kapasiteetiltaan 2700 milliampeerituntia.

Mate S:n takana on 13 megapikselin kamera nelivärisellä RGWB-sensorilla, optisella kuvanvakaimella ja kaksois-LED-salamavalolla sekä itsenäisillä kuvasignaaliprosessoreilla. Kameran alapuolella on sormenjälkilukija, jolla on myös mahdollista aktivoida etupaneelissa oleva kahdeksan megapikselin kamera.

Huawei Mate S EMUI

Ohjelmistosta Mate S:ssä vastaa Android 5.1 Lollipop, jonka päällä on tutusti Huawein oma EMUI-käyttöliittymä (versio 3.1). Ominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa toimintojen aktivoiminen piirtämällä valittu kuvio näytölle. Esimerkiksi kameran voi käynnistää piirtämällä rystysellä puhelimen näyttöön ”C”:n (”Camera”) ja napauttamalla näyttöä kahdesti tämän jälkeen käyttäjä voi aktivoida videokuvauksen.

Mate S iPhone 6 Plus

Uutukaisen takaosa on kaareva ja ohenee kohti reunoja, joista sen paksuus on ainoastaan 2,65 millimetriä. Keskeltä paksuutta löytyy 7,2 millimetriä. Yhtiön mukaan kaareva runko ja optimaalinen painojakauma takaavat Mate S:stä ergonomisen otteen. Laitteen saumattoman metallirungon viimeistelyyn on käytetty uusinta teknologiaa, kuten timanttileikkausta, CNC-kaiverrusta, nanoteknologiaa ja kameran suojana toimivaa safiirilasia. Suomessa värivalikoimiin kuuluvat titanium grey ja mystique champagne.

Huawei Mate S:n perusversio 32 gigatavun muistilla saapuu Suomessa myyntiin lokakuussa 649 euron suositushinnalla. Premium-version saatavuudesta kerrotaan lisää myöhemmin. Sen suositushinta on 699 euroa ja väreinä prestige gold sekä coral pink.