Toisen sukupolven Moto 360 -älykello (2015) on täällä

Lenovon alaisuudessa nykyään toimiva Motorola yllätti viime vuonna kaikki julkistamalla markkinoille Android Wear -pohjaisen, viimeistä yksityiskohtaa myöten hiotun Moto 360 -älykellon. Nyt tuote on edennyt toiseen sukupolveen, joka tarjoaa entistäkin viimeistellymmän ilmeen, lisää valinnanvaraa ja parantaa kellon suorituskykyä. Uutukaisen ennakkotilaukset ovat jo käynnissä Yhdysvalloissa, jossa sen hinta liikkuu 299,99 ja 429,99 dollarin välimaastossa. Eurooppaan kellon odotetaan saapuvan myöhemmin kuluvan vuoden aikana.

Allekirjoittanut pitää yhtenä tärkeimmistä uudistuksista Moto 360:n kohdalla sisältä löytyvää järjestelmäpiiriä. Alkuperäinen versio oli jostain syystä varustettu erittäin vanhalla TI OMAP 3630 -sirulla, joka ei aina kyennyt tarjoamaan käyttäjien toivomaa suorituskykyä. Tämän takia muun muassa itse jätin kellon kauppaan. Tässä suhteessa uudistus onkin melkoinen, kun sisälle on upotettu neljä 1,2 gigahertsin suoritinydintä sisältävä Snapdragon 400 -järjestelmäpiiri, jossa on 450 megahertsin kellotaajuudella toimiva Adreno 305 -grafiikkaohjain. RAM-käyttömuistin määrä on säilynyt 512 megatavussa. Tallennustilaa löytyy neljä gigatavua.

Moto 360

Moto 360 Sport

Moto 360 Sport

Markkinoille toisen sukupolven Moto 360 saapuu useissa eri versioissa (valituissa maissa käytössä on Moto Maker, jolla voi kustomoida kellon yksityiskohdat). Näihin kuuluvat 46 ja 42 millimetrin kokoiset miehille suunnatut variantit, naisille tarkoitettu 42 millimetrin versio sekä hieman myöhemmin myyntiin saapuva Moto 360 Sport. Kuten nimikin antaa ymmärtää, on Sport-variantti suunnattu erityisesti urheilunystäville. Siinä on silikoninen rakenne, erittäin kirkas AnyLight LCD-näyttö, kosteutta hylkivä UV-pinnoite sekä sisäänrakennettu GPS. Tarkemmat tekniset yksityiskohdat Motorola jätti vielä tässä vaiheessa omaan tietoonsa.

Bluetooth 4.0 -yhteyden lisäksi uusi Moto 360 tukee myös WiFi b/g -yhteyttä. Sen pyöreä näyttö on mallista riippuen kooltaan 1,37 tai 1,56 tuumaa ja tarkkuudeltaan 360 x 325 tai 360 x 330 pikseliä. Näytön alaosasta on edelleen ”leikattu” pieni pala pois, johon yhtiö on sijoittanut osan näytön vaatimasta tekniikasta. Tällä ratkaisulla Motorola on kyennyt pitämään ruutua ympäröivän reunuksen mahdollisimman ohuena.

Naisille suunnattu 42 mm Moto 360 -älykello

Naisille suunnattu 42 mm Moto 360 -älykello

Uusi Moto 360 on IP67-suojaluokiteltu ja kestää näin vettä sekä pölyä. Miesten 42 millimetrin malli käyttää 20 millimetrin ranneketta ja suurempi versio 22 millimetrin hihnaa. Naisille suunnattu variantti käyttää sirompaa 16 millimetrin ranneketta. Hihnoihin on integroitu kytkinmekanismi, joka mahdollistaa niiden vaihtamisen nopeasti ja erittäin vaivattomasti.

Alkuperäisen mallin tavoin vuoden 2015 Moto 360 sisältää sykemittarin. Akun kapasiteetti on 42 mm versiossa 300 ja 46 mm mallissa 400 milliampeerituntia. Toiminta-ajoiksi luvataan pienemmän kohdalla 1,5 päivää ja suuremmalle jopa kaksi päivää.