Kuvassa Nokian e-lukulaite vuodelta 2013

Vuosien mittaan lukuisia luotettavia vuotoja Twitterissa paljastanut Evan Blass, eli @evleaks, on julkaissut kuvan julkistamattomasta Nokian laitteesta muutaman vuoden takaa. Herra ei kerro/tiedä tuotteen tarkempia tietoja, mutta ilmeisesti kyseessä oli e-kirjojen lukemiseen tarkoitettu tuote. Tähän viittaa ainakin nimi, jolla Blass laitetta kutsuu: Nokia Reader.

Vuotajan mukaan laite on vuodelta 2013. Mielenkiintoista tässä on se, että rakenteeltaan se ei muistuta yhtään Nokian sen hetkistä muotokieltä. Nokia kun pääasiassa muotoili laitteensa Lumia-mallistosta tutulla ilmeellä ja käytti vuoden 2013 aikoihin runsaasti värejä. Toki tässä nähdään vain yksi versio Nokia Readerista ja saattoihan suunnitteilla olla myös laajempi värivalikoima tuotteita.

E-kirjojen lukemiseen suunnatuilla laitteilla on edelleen oma paikkansa, mutta ei välttämättä kuitenkaan suurten massojen keskuudessa. Ne jotka sähköisiä kirjoja päätteeltä lukevat paljon, on erillinen lukulaite parempi, erityisesti jos siinä on niin sanottu paperinäyttö ilman taustavalaistusta. Satunnaisille lukijoille kelpaa yleensä taulutietokone, jollainen yhä useammasta kotitaloudesta löytyy jo valmiiksi. Niinpä on vaikea nähdä, että Nokia olisi voinut merkittävää asemaa lukulaitteellaan saavuttaa. Tämä on tietenkin pelkkää spekulaatiota, johon emme taida koskaa saada virallista vastausta.

Twitter, @evleaks, The Nokia Reader, circa 2013

1 kommentti

  1. Olipa uusi löytö tämäkin. Montakohan protoa näitä laitteita on maailmalla? Voi olla että hankin itse pian Kindlen, koska kuten jutussa sanottiin, taustavaloton sähkökirja on paljon mukavampi.

Kommentointi on suljettu!