OnePlus: mokasimme toimitukset jälleen, harkitsee mahdollisuutta OnePlus 2:n tilaamiseen ilman kutsua

Kiinalaisen OnePlussan uuden OnePlus 2-puhelimen toimitukset eivät ole lähteneet käyntiin luvatulla tavalla, kertoo yhtiö virallisessa blogissaan. Alkujaan yhtiö lupasi, että ostoon oikeuttavan kutsun saaminen olisi 30-50 kertaa helpompaa kuin edellisen mallin kohdalla. Tähän mennessä laitteita on kuitenkin saatu maailmalle hyväksyttävä määrä vasta tällä viikolla, kuukausi siitä, kun uutuuspuhelin saapui myyntiin. OnePlus on tästä pahoillaan, eikä halua suuremmin lähteä selittelemään viivästykseen johtaneita syitä. Yhtiön virallisessa blogissa kuitenkin mainitaan, että osa syynä on OxygeOS, joka vaatii vielä kehittämistä sekä USB Type C -liitäntä, joka ei ole vastannut OnePlussan asettamia laatuvaatimuksia. Asiaa pahoittelee kiinalaisvalmistajan perustajiin kuuluva Carl Pei, joka kertoo, että yhtiössä heitellään kiivaasti ideoita, joilla nykyinen viivästys voitaisiin korvata asiakkaille.

OnePlus 2 saapui maailmanlaajuisesti saataville yhtiön omassa verkkokaupassa 11. elokuuta. Sen hinta on 339 (16GB/3GB) ja 399 (64GB/4GB) euroa. Tällä hetkellä saatavilla on tosin ainoastaan 64 gigatavun versio, joka lienee kuitenkin se suositumpi variantti, koska uutuudessa ei ole muistikorttipaikkaa.

Valmistajan ideariihessä on tuotu esille ajatus, jossa puhelimen myynti avattaisiin tiettynä päivä tunniksi, jolloin kuluttajat voisivat ostaa laitteen ilman kutsua. Mahdollisesti tämä tapahtuisi syys-lokakuun vaihteessa. Idea kuulostaa luonnollisesti hyvältä, mutta nostaa esille muutaman ongelman. On nimittäin selvää, että kuluttajat ryntäävät tuhansittain yhtiön verkkokauppaan, joka tulee todennäköisesti tukkeutumaan avoimen myyntijakson aikana. Toki voin olla väärässä ja OnePlus on kerännyt kasaan tarpeeksi kapasiteettiä, että sivusto ja tarvittavat palvelut pysyvät ylhäällä, jotta jokainen halukas saa tilauksensa sisään.

OnePlus 2 on kiinalaisvalmistajan toisen sukupolven älypuhelin. Siinä on 5,5 tuuman 1920 x 1080 pikselin kosketusnäyttö, 64-bittinen 1,8 gigahertsin Qualcomm Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri, tuki kaikille Suomessa käytössä oleville 4G LTE -taajuuksille (OnePlus Onesta puuttui 800Mhz taajuus), 13 megapikselin takakamera, viiden megapikselin etukamera, kaksi SIM-korttipaikkaa ja Android 5.1 Lollipop -käyttöjärjestelmään pohjaava OxygenOS-alusta.