iPhone 6s-, iPhone 6s Plus- ja iPad Pro -laitteiden RAM-muistin määrä vahvistui

Apple on tunnettu siitä, että uusien tuotejulkistuksien yhteydessä se pitää usein monet tekniset yksityiskohdat omana tietonaan. Ilmaan heitellään paljon lukuja muun muassa parantuneesta nopeudesta ja energiatehokkuudesta. Näin tehtiin esimerkiksi iPhone 6s:n ja iPhone 6s Plussan kohdalla, jonka A9-sirun sanotaan olevan suorittimen osalta 70 ja grafiikkaohjaimen osalta 90 prosenttia edeltäjäänsä nopeampi.

Applen uuden sukupolven mobiilituotteiden kohdalla monia kiinnostaa erityisesti RAM-käyttömuistin määrä. Apple on käyttänyt puhelimissaan iPhone 5:stä lähtien gigatavun verran käyttömuistia. Nyt tilanne on muuttunut ja tarkkasilmäisimmät ovat pystyneet vahvistamaan Applen Xcode-kehitystyökalun kautta, että uudet iPhone-mallit tuplaavat RAM:in kahteen gigatavuun. Tämä tulee monelle varmasti positiivisena tietona.

Puhelimien lisäksi myös suurella 12,9 tuuman näytöllä varustetun iPad Pron käyttömuistin määrä on vahvistunut. Laitteessa on Applen mobiililaitteisiin nähden huimat neljä gigatavua RAM:ia. Se on paljon, sillä iPad Air 2:ssa on käyttömuistia kaksi gigatavua.