Uudessa Apple TV:ssä pelit tärkeässä roolissa

Apple on päivittänyt televisioon liitettävän Apple TV:n, jonka se kehuu edustavan yhtiön näkemystä tulevaisuuden televisiosta. ”Harrastuksena” liikkeelle lähtenyt projekti on muodostumassa Applen strategiassa entistäkin tärkeämmäksi, josta kertoo muun muassa erillisen iOS:iin perustuvan tvOS-käyttöjärjestelmän julkistaminen ja sille suunnattujen kehitystyökalujen tuominen kaikkien saataville. Kehittäjät pystyvät j7atkossa luomaan vapaasti sisältöä Apple TV:lle, joka on merkittävä harppaus eteenpäin tuotteen historiassa.

Uudessa Apple TV:ssä pelit ovat tärkeässä roolissa. Apple toivoo kehittäjien ottavan laitteen omakseen ja kehittävän erityisesti Apple TV:lle suunnjattuja pelejä. Pelattavuudeltaan kokonaisuus tuo mieleen Nintendo Wiin, sillä Applen kaukosäädintä käytetään ohjaimena osoittamalla sekä heiluttelemalla. Siihen on sisäänrakennettu kiihtyvyysanturi sekä gyroskooppi. Kaukosäätimeen on myös integroitu kosketuslevy, jota kehittäjät voiva hyödyntää.

Apple TV ja touch remote

Pelien lisäksi sovellukset näyttelevät tärkeää osaa. Mukana ovat muun muassa Netflix ja Hulu, mutta on mielenkiintoista nähdä, mitä kehittäjät saavat aikaan

Uusi Apple TV tukee yhtiön Siri-ääniopasta. Sitä voidaan käyttää paitsi sisällön etsimiseen, mutta myös älykkäämpiin toimintoihin. Esimerkiksi, jos elokuvan aikana henkilön repliikki menee ohi, voi käyttäjä sanoa ”what did she/he say” ja Siri kelaa automaattisesti takaisinpäin.

Apple TV:n sisuksista löytyy 64-bittinen Ajärjestelmäpiiri. Siitä löytyy USB Type-C-, HDMI- ja ethernet-portit sekä tuki Bluetooth 4.0- ja 802.11ac Wi‑Fi with MIMO -yhteyksille. Infrapuna on myös tuettuna.65

Uuden sukupolven Apple TV saapuu myyntiin lokakuun lopulla. Yhdysvalloissa se on hinnoiteltu 149 (32GB) ja 199 (64GB) dollariin.

Apple, Apple Brings Innovation Back to Television with The All-New Apple TV

2 kommenttia

  1. 4k:tahan tämä ei tue (?). Mielestäni aika käsittämätöntä, kun kuitenkin nuo nettitv-palvelut ovat etunenässä tuomassa tätä tarkkuutta ja 4K-telkkaritkin ovat nykyään jo ihan peruskauraa eikä mitään early adopter -hinnoiteltuja luksustuotteita.

    1. Totta. Erittäin outoa jättää 4K pois. Muuten ihan mielenkiintoinen kokonaisuus. Saa nähdä, miten kehittäjät lähtevät muun muassa pelejä tälle uudelle Apple TV:lle räätälöimään.

Kommentointi on suljettu!