Googlen seuraava julkistustilaisuus 29.9 – tulossa Nexus 5X ja Nexus 6P?

Huhut pitivät paikkaansa ja Google järjestää julkistustilaisuuden 29. syyskuuta. Ohjelmistoyhtiö vahvisti tilaisuuden lähettämillään kutsuilla median edustajille. Tilaisuus järjestetään San Franciscossa kello 9 aamulla paikallista aikaa ja sen kohokohtana ovat todennäköisesti seuraavan sukupolven Nexus-laitteet, joista on liikkunut huhuja kuvien kera jo tovin.

Väitetty kuva Nexus 5X -puhelimesta.

 

Mahdollinen kuva Nexus 6P:stä.

 

Huhujen mukaan Google tuo markkinoille kaksi uutta Nexus-puhelinta. Tulossa on tämänhetkisten tietojen valossa LG:n valmistama Nexus 5X sekä Huawein rakentama Nexus 6P. Ne olisivat markkinoiden ensimmäiset uuteen Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmään perustuvat laitteet. Se sisältää parannuksia muun muassa alustan suorituskykyyn ja akkukestoon sekä virallisen tuen USB Type-C -liitännälle ja sormenjälkilukijalle. Uutuuslaitteiden odotetaankin sisältävän molemmat ominaisuudet.

Nexus 5X on huhujen mukaan varustettu 5,2 tuuman 1920 x 1080 pikselin kosketusnäytöllä, Snapdragon 808 -sirulla, kahdella gigatavulla käyttömuistia ja 12,3 megapikselin kameralla. Suurempi Nexus 6P tarjoaisi puolestaan 5,7 tuuman 2560 x 1440 pikselin ruudun, Snapdragon 810 -järjestelmäpiirin, kolme gigatavua RAM:ia ja 12 megapikselin kamera.