LG:n Android-simpukkapuhelin saapui Suomeen: Easy Smart

Simpukkapuhelimet olivat ennen kosketusnäyttöjen valtakauden alkua mobiilimarkkinoilla kova juttu. Nykyään ne ovat markkinoilla marginaalisessa asemassa ja tarjoavat lähinnä vaihtoehdon peruspuhelinta kaipaaville. Nyt Suomeen on kuitenkin saapunut niin sanottu uuden sukupolven simpukkapuhelin, joka on kosketusnäyttönsä ja Android-käyttöjärjestelmän ansiosta täysiverinen älypuhelin. Kyseessä on LG Easy Smart (H410), joka esiteltiin kesällä Gentle-nimellä Etelä-Korean markkinoille.

Korealaisvalmistajan uutuus perustuu Android 5.1 Lollipop -käyttöjärjestelmään ja sen kannen sisäpuolella on 3,2 tuuman 320 x 480 pikselin kosketusnäyttö. Kokonaisuuteen yhdistyy perinteinen numeronäppäimistö, jossa on selkeät ja suuret painikkeet. Mukana on omat pikapainikkeet tekstiviesteihin, kameraan sekä yhteystietoihin. Lisäksi tarjolla on Quick Access -näppäin, jonka voi ohjelmoida avaamaan haluttu sovellus.

LG Easy Smart, simpukkapuhelin, Android

Puhelimen sydämenä toimii 1,1 gigahertsin Snapdragon 210 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on gigatavun verran käyttömuistia. Muita ominaisuuksia ovat 4G, WiFi, A-GPS, GLONASS, Bluetooth 4.1, kolmen megapikselin kamera, VGA-kamera näytön yläpuolella, neljä gigatavua tallennustilaa ja microSD-muistikorttipaikka. Akku on kapasiteetiltaan 1700 milliampeerituntia.

LG on suunnitellut puhelimensa käyttöliittymän mahdollisimman helppokäyttöiseksi. Sovelluskuvakkeet ovat suuria ja haluttuihin toimintoihin sekä asetuksiin pääsee käsiksi vaivattomasti. Ohjelmistoon integroitu Safety Care -toiminto lähettää hätäpuhelun yhteydessä automaattisesti tekstiviestin halutulle henkilölle sijaintitietojen kera.

LG Easy Smart löytyy ainakin Saunalahden valikoimista. Hintaa laitteella on 199 euroa ja Saunalahdella sen saa punaisena tai sinisenä.

LG, LG Easy Smart H410 -tuotesivu