Ensimmäiset iPhone 6s -arvostelut julki

Applen seuraavan sukupolven iPhone 6s- ja iPhone 6s Plus -puhelimet saapuvat ensimmäisille markkinoille 25. syyskuuta. Tuttuun tyyliin Apple on toimittanut valituille medioille testikappaleet uutuuksista etukäteen ja ensimmäiset arviot ovatkin jo vallanneet Internetin. Esimerkiksi The Verge, Mashable, TechCrunch ja The Wall Street Journal ovat julkistaneet omat arvionsa Applen yhdeksännen sukupolven älypuhelimista, jotka keskittyvät niin sanotun s-päivityksen tavoin uusien ominaisuuksien ja tehojen lisäämiseen ulkokuoren uudistamisen sijaan.

Yleinen konsensus tuntuu olevan, että Applella on jälleen käsissään loistava tuotemallisto. Pitkän linjan teknologiatoimittaja Walt Mossberg hehkuttaa The Vergelle kirjoittamassaan arvostelussa iPhone 6s:ää markkinoiden parhaaksi älypuhelimeksi. Herra kuitenkin toteaa useiden muiden julkaisujen tavoin, että iPhone 6:een nähden tarjolla ei ole välttämättä tarpeeksi uusia ominaisuuksia, jotta päivittäminen olisi järkevää. Jos käytössä on kuitenkin vanhemman sukupolven malli, tarjoaa iPhone 6s paljon uutta ja hyvää, kehuu Mossberg.

Erityisesti iPhone 6s tuntuu saavan kehujan uudesta 12 megapikselin kamerastaan, Live Photos -ominaisuudesta sekä laadukkaasta 4K-videokuvauksesta. Lupaukset nopeammasta Touch ID -sormenjälkilukijasta vaikuttaisivat myöskin pitävän kutinsa:

Puhelimen näyttölukon avaaminen on myös nopeampaa. Uusi Touch ID on ainakin tuplasti nopeampi. Sormen ehtii juuri asettaa lukijalla, kun käyttäjä on jo kotinäkymässä”, kirjoittaa The Wall Street Journalin Jonna Stren.

Apple iPhone 6s A9

Uusi A9 siru on tehokas. GeekBench 3:n tuloksissa se voittaa Samsung Galaxy S6 edge+:n sekä Single-Core- (2521 vs. 1052) että Multi-Core (4380 vs. 4186) -mittauksissa. Näin käy ilmi Mashablen julkistamista mittaustuloksista.

3D Touch -ominaisuutta, jossa näyttö tunnistaa eri paineen asteet tunnutaan pitävän myös hyvänä edistysaskeleena. Ainoa ongelma on, että sitä tukevat tässä vaiheessa lähinnä ainoastaan Applen omat sovellukset.

Tech Crunchin mukaan akkukesto on pysynyt edelliseen sukupolven nähden samana, vaikka itse akun koko onkin hieman pienentynyt. Samaan tulokseen on tullut myös The Wall Street Journal.

Uutuuksien heikoksi puoleksi luetaan oikeastaan kaikissa lähteissä perusmallin vaatimaton 16 gigatavun sisäinen tallennustila (Live Photos -kuvat ja 4K-video vaativat paljon tilaa). Mashable listaa heikkouksiin lisäksi kasvaneen painon sekä kalliin hinna.

Lue arvostelut kokonaisuudessaan eri lähteistä alla olevista linkeistä:

4 kommenttia

 1. Tuleekohan tästä Mobiiliblogiin arvostelua?

  1. Katsellaan saanko tätä mistään testiin vai ostanko itse. Varmaan joku arvostelu, jossa käydään läpi uudet ominaisuudet: 3D Touch, kamera ja verrataan suorituskykyä muihin voisi olla paikallaan. Mutta katsotaan, milloin näitä Suomessa edes saa.

   1. Jees, kiva!
    iPhone 6:n mielenkiintoista olisi nähdä vertailua.
    Vähänhän tuo kuumottelee mutta jos iPhone 7:ään jaksaisi odottaa 😉

    1. Kutoseen ois kiva verrata kameraa, kun tuota iPhone 6:n uutta kameraa on ainakin maailmalla kehuttu.

Kommentointi on suljettu!