Meizu esitteli 5,7-tuumaisen PRO 5 -älypuhelimen

Kiinalainen Meizu on esitellyt markkinoille uuden ja erittäin mielenkiintoisen älypuhelimen, joka ei häpeile yhteneväisyyksiään Applen tuoreimpaan iPhoneen, vaikka samankaltaisuudet ulottuvat rakenteesta ohjelmistoon ja jopa yhtiön tapaan markkinoida laitetta omalla verkkosivustollaan. Kyseessä on valmistajan uusi lippulaivapuhelin, jossa on unohdettu MX-brändi ja niinpä puhelin tottelee nimellä Meizu PRO 5. Se on yhtiön toistaiseksi kallein älypuhelin, jonka edullisin versio (32GB/3GB RAM) kustantaa 2799 Kiinan juania, joka tekee noin 393 euroa. Puhelin saapuu myyntiin ensimmäisillä markkinoilla 12. lokakuuta yhdessä paremmin varustellun (64GB/4GB RAM) variantin kanssa, joka maksaa 3100 Kiinan juania, eli noin 435 euroa.

Meizu PRO 5 Exynos

Meizu PRO 5:n sydän on Samsungin valmistama 64-bittinen Exynos 7420 -järjestelmäpiiri (4 x Cortex-A57 2,1GHz + 4 x Cortex-A53 1,5 GHz), joka on tuttu muun muassa Galaxy S6 -tuoteperheestä. Sirussa yhdistyvät kahdeksan suoritinydintä, Mali-T760 MP8 -grafiikkaohjain sekä hyvä energiatehokkuus. Kiinalaisvalmistajan uutuus onkin markkinoiden ensimmäinen ei Samsungin käsialaa oleva puhelin, joka käyttää Exynos 7420 -järjestelmäpiiriä.

Meizu PRO 5

Meizu PRO 5 design

Ulkoiselta olemukseltaan laite tuo mieleen heti ensisilmäyksellä Apple iPhone 6 -puhelimet. Yhteneväisyyksiä on todella paljon, mutta täydellinen kopio Applen älypuhelimesta Meizu PRO 5 ei onneksi ole. Puhelin rakentuu metallisen kuoren ympärille ja se on virallisilta mitoiltaan 156,7 x 78 x 7,5 millimetriä sekä painaa 168 grammaa. Värivaihtoehtoina ovat kulta, harmaa ja hopea (mustalla tai valkoisella etuosalla).

Meizu PRO 5:ssä toimintojen hallinta tapahtuu 5,7 tuuman 1920 x 1080 pikselin Super AMOLED -kosketusnäytöltä, jota suojaa Gorilla 2.5D -lasi. Käyttäjää uutuudessa tervehtii Android 5.1 -käyttöjärjestelmä, jota koristaa valmistajan oma Flyme 5 -käyttöliittymä. Sen lukitusnäkymä on lähes täydellinen kopio Applen vastaavasta. Flyme 5:n ominaispiirteisiin kuuluu myös se, ettei mukana ole perinteisesti Androidista löytyvää erillistä sovellusvalikkoa. Kaikki sovelluskuvakkeet sijaitsevat kotinäkymässä, jossa käyttäjä voi lajitella niitä esimerkiksi kansioihin.

Meizu PRO 5 camera

Metallisen rakenteen takaosaan Meizu on istuttanut kuudesta linssielementistä muodostuvan, laserautomaattitarkennusta hyödyntävän 21 megapikselin kameran (Sony IMX230), jonka aukkosuhde on f/2.2. Sen tukena on kaksivärinen salamavalo. Edestä löytyy puolestaan viiden megapikselin kamera f/2.0-optiikalla.

Uutuudessaan Meizu on panostanut myös ääniominaisuuksiin. Kokonaisuus on brändätty nimellä Hi-FI 2.0 ja se koostuu muun muassa ES9018-signaaliprosessorista sekä OPA1612-vahvistimesta.

Puhelimen lataaminen tapahtuu OnePlus 2:n tavoin uudella USB Type-C -liitännällä, joka on symmetrinen. PRO 5 tukee mCharge 2.0 -teknologiaa, joka tarkoittaa käytännössä pikalatausta. Sen ansiosta puolen tunnin latauksella on mahdollista saada virtaa laitteen 3050 milliampeeritunnin akkuun 65 prosenttia. Lisäksi puhelimessa on kokonaan erillinen, akun tilan tarkkailuun suunniteltu TI BQ27532 -siru, joka pitää tarkkaa kirjaa akun varauksesta sekä jännitteestä pidentäen akkukestoa sekä huolehtien sen kunnosta.

Meizu PRO 5

Suuren kosketusnäytön alapuolelle kiinalaisvalmistaja on integroinut sormenjälkilukijan, joka alkaa olla jo standardi lippulaivakategoriaan kuuluvissa älypuhelimissa. Meizu PRO 5 tukee 4G LTE cat 6 -yhteyksiä sekä tarjoaa microSD-muistikorttipaikan nano-SIM-telakkaan yhdistettynä. Muita keskeisiä ominaisuuksia ovat Bluetooth 4.1, WiFi ac/b/g/n (5Ghz & 2,4 Ghz), A-GPS ja GLONASS.

Miltä kuulostaa ja näyttää? Huolisitko Meizu PRO 5:n omaan taskuusi, jos se olisi Suomessa saatavilla?

3 kommenttia

  1. En huolisi koska muistuttaa liikaa Applen iPhone 6 malleja.

    1. No joo. Hauskinta tuossa on se, ettei Meizu häpeile/peittele mitenkään yhtäläisyyksiä iPhone 6:een. Jopa verkkosivustolla laitetta esitellään täysin samaan tyyliin, jollaisesra Apple on tunnettu.

      Mutta ei siinä. Tyylikäs puhelin. Mukavaa tällaista olisi ainakin päästä testaamaan. 🙂

  2. Tyylikkäästi toteutettu ja hyvä kamera, joten kyllä mielellään hommaisin jos saa jostain helposti. Ainut mikä mietityttää, niin hypetetty akun tarkkailu piiri on hieno juttu, mutta paljonko on puhelimen käyttöaika?

Kommentointi on suljettu!