Nexus 6P esittäytyy vuodetussa pressikuvassa

Android-maailman uutisiin keskittyvä Android Police on saanut käsiinsä kuvan Googlen tulevasta Nexus-sarjan älypuhelimesta, jonka valmistajana toimii ensimmäistä kertaa kiinalainen Huawei. Kuva vaikuttaisi olevan peräisin todennäköisesti Nexus 6P -nimeä kantavan puhelimen virallisista lehdistömateriaaleista. Laitteen julkistuksen odotetaan tapahtuvan 29. syyskuuta, jolloin Google järjestää San Franciscossa tiedotustilaisuuden.

Kuvassa nähtävä puhelin vastaa olemukseltaan aikaisemmissa vuodoissa nähtyä laitetta. Siinä on metallinen rakenne ja taakse sijoitettu sormenjälkilukija. Mitoiltaan se tulee sijoittumaan niin sanottuun phablet-kategoriaan, sillä näyttö on huhun mukaan kooltaan 5,7 tuumaa ja tarkkuudeltaan 2560 x 1440 pikseliä.

Markkinoille Nexus 6P rantautuu tietenkin uuden Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmän saattelemana. Puhelimessa käytetään tiettävästi uutta USB Type-C -porttia, johon liitin on symmetrisyytensä ansiosta mahdollista sijoittaa kummin päin tahansa. Tehoa kokonaisuudelle antaa huhujen mukaan 64-bittinen Qualcomm Snapdragon 810 -siru, jonka kyljessä olisi kolme gigatavua RAM-käyttömuistia. Kameran odotetaan olevan tarkkuudeltaan 12 megapikseliä.

Android Police, [Exclusive] Here Is The Nexus 6P In All Its Glory, Front And Back