Pebbleltä pyöreä Time Round -älykello

Juuri kun luulin Pebblen menettäneen pelin suurille kilpakumppaneilleen, yllättää yhtiö julkistamalla markkinoille jälleen uuden älykellon. Se on jatkoa keväällä julkistetulle Time-mallistolle, joka koostuu niin sanotusta perusversiosta sekä metallisen rakenteen omaavasta Time Steel -variantista. Nyt julkistettu uutuus on nimeltään Pebble Time Round ja kuten arvata saattaa, on siinä ensimmäistä kertaa yhtiön historiassa pyöreä kellotaulu. Valmistajan mukaan se asettaa uuden standardin älykelloille ja sille, kenelle ne sopivat.

Pebble Time Round panostaa ennen kaikkea tyyliin ja pyrkii ulkoiselta olemukseltaan muistuttamaan perinteistä kelloa. Markkinoilta löytyy toki jo useita samalla konseptilla rakennettuja älykelloja, mutta Pebblellä on takataskussaan muutama houkutteleva valttikortti. Niitä ovat ohut 7,5 millimetriä paksu rakenne ja vaatimaton 28 gramman paino. Esimerkiksi LG Watch Urbane on 10,9 millimetriä paksu ja se painaa 66,5 grammaa. Pebblen mukaan Time Round onkin markkinoiden ohuin ja kevein älykello.

Pebble Time Round

Uusi älykello on mahdollista saada viidessä eri versiossa. Valittavana on eri väreistä muodostuvia kellotauluja, joiden näyttöä ympäröivän reunuksen visuaalinen ilme vaihtelee. Kellotaulu on kooltaan 38,5 millimetriä, mutta itse näyttö selvästi pienempi. Ensimmäistä kertaa Pebblellä on tarjottavanaan naisille suunnattu versio, joka eroaa miesten mallista siinä, että hihna on 20 millimetrin sijaan 14 millimetriä leveä.

Ohuen ja kevyen rakenteen myötä Pebble on joutunut tekemään myös kompromisseja. Nämä liittyvät lähinnä akkukestoon, sillä Time Roundin luvataan kestävän yhdellä latauksella kaksi päivää. Perinteisesti Pebblen älykelloille on mainostettu 7 päivän akkukestoa. Heikompaa toiminta-aikaa paikkaamassa on pikalataus, jonka ansiosta 15 minuutin lataus antaa virtaa 24 tunniksi.

Uutuudessa on sisäänrakennettu mikrofoni äänikomentoja varten. Ne toimivat Android-puhelinten yhteydessä, mutta tuki iOS:lle on tuloillaan.

Näyttö on muista Time-malleista tuttu värillinen e-paper-ruutu, joka toistaa 64 väriä. Rakenne suojaa kelloa vesiroiskeilta, mutta upottamista veteen Round-variantti ei kestä.

Uuden Pebble Time Round -älykellon ennakkotilaukset yhtiön omassa verkkokaupassa ovat jo käynnistyneet 299,99 euron hintaan. Toimitukset on tarkoitus käynnistää asiakkaille marraskuun aikana. Kivijalkamyymälöistä ja paikallisista verkkokaupoista uutuuden voi löytää Euroopassa alkuvuodesta 2016 lähtien.