Apple Watch -kello Suomeen lokakuussa 429 euron hintaan

Elektroniikka- ja ohjelmistovalmistaja Applen ensimmäinen älykello on saapumassa Suomen markkinoille. Apple Watchin saatavuus laajenee 9. lokakuuta Suomeen, Belgiaan, Norjaan, Luxemburgiin sekä Puolaan. Ensimmäisille markkinoille se saapui jo huhtikuun lopulla, joten Suomeen se rantautuu lähes viisi kuukautta myöhemmin.

Suomessa Applen älykellon saa itselleen edullisimmillaan 429 eurolla. Sillä saa ranteeseen 38 millimetrin Apple Watch Sport -mallin. Jos mielii suurempaa 42 millimetrin versiota, joutuu siitä pulittamaan 479 euroa. Apple Watch on siis selvästi kilpailijoitaan kalliimpi.

Kallein Suomessa myytävä malli on 38 millimetrin Apple Watch Edition, joka on valmistettu 18 karaatin keltakullasta ja sisältää kirkkaanpunaisen rannekkeen. Hintaa kyseisellä variantilla sekä saman kokoluokan 18 karaatin ruusukullasta valmistetulla kellolla on 18 500 euroa. Edullisimmillaan kultaisen Apple Watch Edition -kellon saa itselleen 11 300 eurolla.

Apple toimitti hiljattain kellolleen ensimmäisen merkittävän päivityksen watchOS 2.0 -käyttöjärjestelmän muodossa. Se tuo mukanaan muun muassa uusia kellotauluja sekä avaa ne kolmansille osapuolille, jotka voivat luoda osia kellotauluihin. Uudistuksiin kuuluu myös aikamatkailu, joka onnistuu digitaalista kruunua pyörittämällä. Näin käyttäjä näkee menneet ja tulevat tapahtumat ja esimerkiksi muutoksen säätilassa. Kaikkein tärkein parannus on kuitenkin tuki kolmansien osapuolien sovelluksille. Päivityksen myötä ne pääsevät käsiksi kellon eri ominaisuuksiin sekä toimivat suoraan kellossa, eivätkä puhelimessa kuten aikaisemmin. Näin käyttökokemus on sulavampi sekä sovellukset pystyvät hyödyntämään kellon tarjoamia antureita ja ominaisuuksia laajemmin.

Mac Rumors, Apple Watch Launches in Belgium, Finland, Norway, Luxembourg and Poland on October 9

4 kommenttia

 1. Kyllä täytyy olla huomattavasti ylimääräistä rahaa, jotta tällaiseen investoi. Halvemmalla kun saa viime vuoden high-end Androidia ja kun lisäksi ”pakkohankintana” kuitenkin on metalli/nahkaranneke tuon järkyttävän muovi/kumihihnan sijaan, niin päästään jo SGS6:n tai G4:n hintoihin.

  1. Jep. On tuo todella kallis. Itseä kiinnostaa, mikä strategia Applella on näiden kellojen suhteen. Hinnan perusteella niiden luulisi saavan tukea softan ym. puolesta pitkään. On ikävää, jos 800 euron kello ei 1-2 vuoden päästä tue enää kaikkia ominaisuuksia tai on hidastunut uuden softan myötä. Joka tapauksessa järkevä kuluttaja odottaa toista tai kolmatta sukupolvea. Tämä on vähän kuin ensimmäinen iPhone…

   1. Tuo vanhentuminen on kanssa iso ongelma. Joo, puhelimetkin vanhenee parissa vuodessa, mutta etenkin jos/kun hintaa yrittää oikeuttaa ”tämä on kello, ei teknolelu” -argumentilla. Kalliimman kellon ostaa ehkä kerran vuosikymmenessä (ellei ole asianharrastaja), kun taas älykello lienee alle 5 vuodessa käytännössä vanhentunut ja arvoton. Sama toki koskee kaikkia kalliimpia älykelloja – edullisemmissa 200 euron älykelloissa tuo lyhyt elinkaari on vielä hyväksyttävissä.

 2. Mielummin kyllä tuota Applen kelloa ranteessa pitää kuin yhtäkään Android Wear laitetta. Wear on edelleen täysi lelu ja sen softatuki on suhteellisen olematon.

  Kello oli kallis (Stainless steel malli) mutta niin on ollut edellisetkin kellot.

  Onneksi näitä nyt saa vihdoin kohta myös ihan suomesta. Tosin mitään tietoa ei ole mihin kauppoihin tämä on tulossa? Giganttiin ilmeisesti mutta onko muista liikkeistä mitään tietoa?

  Tuskin apple pelkästään omasta nettikaupastaan näitä haluaa myydä…

Kommentointi on suljettu!