Nexus 6P:n yksityiskohtaiset tekniset tiedot vuotivat julkisuuteen

Joko odotat innolla seuraavan sukupolven Nexus-puhelimia? Julkistus on jo aivan nurkan takana, sillä Googlen järjestämä seuraava julkistustilaisuus pidetään 29. syyskuuta. Yksi tapahtuman tähdistä on erittäin suurella todennäköisyydellä Android 6.0 Marshmallow -pohjainen Nexus 6P -puhelin, jonka valmistajana toimii Huawei. Tämä olisi ensimmäinen kerta, kun kiinalainen Huawei valmistaisi Googlelle Nexus-sarjan puhelimen.

Nyt tulevasta laitteesta on vuotanut verkkoon laajasti tietoja. Ne näyttävät olevan peräisin Googlen virallisista promootiomateriaaleista, jotka on tarkoitettu muun muassa jälleenmyyjille.

Vuotaneet kalvot vahvistavat, että Nexus 6P perustuu Gorilla 4 -lasilla suojattuun 5,7 tuuman 2560 x 1440 pikselin kosketusnäyttöön ja Snapdragon 810 v2.1 -järjestelmäpiiriin. Puhelimessa on yhtenäinen metallinen rakenne ja siinä on kaksi etupuolelle sijoitettua kaiutinta. Mukana on uusi USB Type-C -liitin ja Nexus 6P tukee pikalatausta. Akussa on kapasiteettia mukavan paljon, sillä se tarjoaa virtaa 3450 milliampeeritunnin verran. Esimerkiksi Saman kokoluokan Samsung Galaxy S6 edge+:ssa on 3000 mAh:n akku. Suuremmalla 5,96 tuuman näytöllä varustetussa Nexus 6 -mallissakin akku on ”vain” 3 220 milliampeerituntia, joten uudelta Nexukselta voidaan odottaa paljon akkukeston saralla.

Nexus 6P camera

Puhelimen taakse on sijoitettu sormenjälkilukija, jolla puhelimen lukituksen voi avata ilman koodia. Sen yläpuolella olevan kameran megapikselimäärää kuvat eivät vahvista, mutta kameran hämäräkuvausominaisuuksia kehutaan. Aikaisemmissa huhuissa on puhuttu, että megapikiseleitä löytyisi 12.

Nexus 6P colors

Uutuuspuhelimen värivaihtoehdot mukailevat nykytrendiä. Saataville Neuxs 6P tulee alumiinin harmaana, grafiitin harmaana, vaalean harmaana sekä kultaisena, joista viimeinen, eli kultainen on alussa myynnissä vain Japanissa. Tallennustilan käyttäjä pääsee valitsemaan kolmesta vaihtoehdosta: 32, 64 ja 128 gigatavua.

Kyseessä on ensimmäinen täysin metallisen rakenteen omaava Nexus-sarjan puhelin. Se tulee olemaan malliston lippulaiva, jonka rinnalla julkaistaan oletettavasti hieman edullisempi ja kompaktimpia Nexus 5X. Ikävä kyllä uudet tiedot eivät anna vihiä Nexus 6P:n hinnasta.

Android Police, Nexus 6P Presentation Leak Includes More Images, Confirms Metal Body, Gorilla Glass 4, And 3450mAh Battery