Google ja LG esittelivät Nexus 5X:n

Ohjelmistojätti Google on tänään odotetusti esitellyt seuraajan noin kaksi vuotta sitten päivänvalonsa nähneelle Nexus 5:lle. Nyt lanseerattu uutuus kantaa nimeä Nexus 5X ja ottaa luonnollisesti mukavan harppauksen eteenpäin alkuperäisestä mallista, joka siis esiteltiin maailmalle lokakuussa 2013. Uutuuden valmistajana toimii alkuperäisen mallin tavoin korealainen LG.

Uusi Nexus 5X kasvattaa näyttökokoa esikuvastaan 0,2 tuumalla 5,2 tuumaan (IPS), mutta säilyttää tarkkuuden tutussa 1920 x 1080 pikselissä. Tämä tarkoittaa noin 424 pikseliä tuumaa kohden, joka on enemmän kuin riittävästi tarkkaa ja yksityiskohtaista kuvaa ajatellen. Ruudulla käyttäjää tervehtii uusi Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmä, joka muun muassa optimoi alustan suorituskykyä ja virrankulutusta sekä sisältää virallisen tuen USB Type-C -liitännälle ja sormenjälkilukijalle, jotka molemmat kuuluvat Nexus 5X:n ominaisuusluetteloon.

Puhelimen niin sanottu sydän on piirivalmistaja Qualcommin kuudesta suoritinytimestä rakentuva Snapdragon 808 -siru, jonka tukena on kaksi gigatavua käyttömuistia ja Adreno 418 -grafiikkaohjain. Tallennustilaa löytyy 16 tai 32 gigatavua. Muistikorttipaikkaa uutukainen ei tarjoa.

”On hyvin jännittävää tehdä jälleen yhteistyötä Googlen kanssa toistaiseksi parhaan Nexus-puhelimemme eli Nexus 5X:n kehityksessä”, sanoo Juno Cho, LG Electronicsin Mobile Communications -liiketoimintayksikön toimitusjohtaja. ”Halusimme tarjota parhaan laitteiston Googlen edistyksellisimmälle ohjelmistolle. Olemme hyvin ylpeitä siitä, mitä olemme saavuttaneet yhdessä.

Nexus 5X

Nexus 5X:n takana sijaitsee 12,3 megapikselin kamera f/2,0-optiikalla ja keskivertoa suuremilla 1,55 µm:n pikseleillä. Kameralla on mahdollista tallentaan 2160p-videokuvaa sekä hidastusvideoita (120fps.). Sen alapuolella sijaitsee jo mainittu sormenjälkilukija, jota Google hehkuttaa erityisen nopeaksi. Se kykenee nimittäin lukemaan omistajansa sormenjäljen 600 millisekunnissa.

Nexus 5X:n muita ominaisuuksia ovat 4G, Wi-Fi 802.11ac (2×2 MIMO), NFC, Bluetooth 4.2, GPS, GLONASS, viiden megapikselin etukamera ja kaksi etukaiutinta.

Kooltaan tämä muovista koostuva uutuus on 147 x 72,6 x 7,9 millimetriä ja se painaa 136 grammaa. Saataville se tulee kolmessa eri värissä, jotka ovat valkoinen, musta ja jäänsininen. Laitteen akku on kapasiteetiltaan 2700 milliampeerituntia (tuki pikalataukselle), joka on esimerkiksi 100 mAh:ta Samsung Galaxy S6 edgeä enemmän.

Olemme innoissamme saadessamme taas työskennellä LG:n kanssa ja esitellä työmme hedelmän: fanien suursuosikin seuraajan eli Nexus 5X -puhelimen sekä Android 6.0 Marshmallow -ohjelmiston, joka on tähän asti hiotuin ja tehokkain käyttöjärjestelmämme”, sanoo Hiroski Lockheimer, Googlen ohjelmistokehityksestä vastaava johtaja.

Nexus 5X:n ennakkotilaukset ovat käynnistyneet jo muun muassa Yhdysvalloissa. Myyntiin se saapuu ensimmäisille markkinoilla lokakuun aikana. Hintaa uutukaisella on rapakon takana mallista riippuen 379 (16GB) tai 429 (32GB) dollaria. Suomen hintatiedot ja tarkka saatavuus imoitetaan virallisesti  9.10.2015 Nexus 5X:n Pohjoismaiden lanseeraustapahtumassa Tukholmassa.

1 kommentti

  1. Eipä tullut henkistä seuraajaa Nexus 5:lle. Ominaisuudet&rakenne/hinta -suhde ei ole mitenkään erityisen hyvä nykypäivän markkinoilla. 32 GB:n malli kustantanee täällä saman verran tai hieman enemmän kuin Lg G4, jossa kuitenkin on enemmän RAM:ia ja akkua sekä tarkempi näyttö vaikka sitten sormenjälkilukija ja USB-C puuttuukin.

Kommentointi on suljettu!