Nexus 6P: Googlen ja Huawein Android 6.0 Marshmallow -lippulaiva

Vuonna 2010 käynnistynyt Nexus-mallisarja on saanut uuden lippulaivan, kun Google ja Huawei ovat lyöneet ensimmäistä kertaa voimansa yhteen ja esitelleet markkinoille Nexus 6P -älypuhelimen. Uuteen Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmään pohjautuva Nexus 6P saapuu Suomessa kauppoihin 32, 64 ja 128 gigatavun sisäisellä tallennustilalla varustettuna marraskuun 11. päivä. Hintaa eri versioilla on 649, 699 ja 799 euroa, ilmoittaa Huawei virallisessa tiedotteessaan.

Yhteistyö Googlen kanssa sekä mahdollisuus olla kehittämässä Nexus-käyttäjäkokemusta on Huaweille tärkeä asia”, sanoo Richard Yu, Huawei Consumer Business Groupin johtaja. ”Mobiililaitteista on tullut olennainen osa kuluttajien elämää. Olemme keskittyneet luomaan älypuhelimen, jossa on kaunista muotoilua sekä paljon suorituskykyä, ja joka integroituu saumattomasti Androidin viimeisimpään versioon, Android 6.0 Marshmallowiin.

Nexus 6P:n etupuolella loistaa Gorilla 4 -lasilla suojattu 5,7 tuuman 2560 x 1440 pikselin AMOLED-kosketusnäyttö. Mukana on kaksi etupuolen kaiutinta sekä kahdeksan megapikselin etukamera (pikselikoko: 1,4 µm) f/2,4-aukolla.

Puhelimen taakse Huawei on sijoittanut 12,3 megapikselin kameran f/2,0-optiikalla, 4K-videokuvauksella ja laserautomaattitarkennuksella (pikselikoko: 1,55 µm). Sen alla on Nexus Imprint -sormenjälkilukija, aivan kuten LG:n valmistamassa edullisemmassa Nexus 5X:ssä.

Laskentatehosta Nexus 6P:ssä vastaa 64-bittinen kahden gigahertsin Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri, jonka kyljessä on Adreno 430 -grafiikkaohjain sekä kolme gigatavua LPDDR4-käyttömuistia. Yhteysominaisuuksiin kuuluvat 4G LTE cat.6, Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac 2×2 MIMO (2,4GHz, 5GHz), Bluetooth 4.2, NFC, GPS ja GLONASS.

Nexus 6P

Nexus 6P

Uutuudessa on metallinen unibody-rakenne ja sen värivaihtoehtoihin lukeutuvat hopea, musta sekä valkoinen. Mitoiltaan puhelin on 159,3 X 77,8 X 7,3 millimetriä ja se painaa 178 grammaa.

Puhelin hyödyntää uutta ja symmetristä USB Type-C -liitäntää sekä tukee pikalatausta. Huawein mukaan vain 10 minuutin latauksella saa ”normaalia” käyttöaikaa lisää jopa seitsemän tunnin verran. Nexus 6P:n akku on kapasiteetiltaan 3450 milliampeerituntia.