Pixel C on Googlen vastaus suurten tablettien kokoluokkaan

Uusien Nexus 5X– ja Nexus 6P– puhelimien lisäksi Google esitteli 29. syyskuuta San Franciscossa uuden taulutietokoneen. Se on ensimmäinen tabletti, joka on rakennettu täysin Googlen sisällä saman tiimin toimesta, joka oli vastuussa Pixel Chromebook -tietokoneesta. Laite tulee konseptillaan kilpailemaan Microsoftin Surface Pro 3:n sekä Applen iPad Pron kanssa, sillä se tarjoaa suuren näytön sekä lisävarusteena erillisen näppäimistön, joten Pixel C voisi teoriassa korvata tavallisen läppärin.

Pixel C:n keskeisin osa on tietenkin itse tabletti, jonka hinta on 32 gigatavun sisäisellä tallennustilalla 499 ja 64 gigatavulla 599 dollarilla. Siinä on 10,2 tuuman 2560 x 1800 AMOLED -kosketusnäyttö, joka tarkoittaa riittävää 308 pikseliä tuumaa kohden. Paneeli kuvasuhde on varsin erikonen, sillä se on 1:1.414.

Käyttöjärjestelmänä on tietenkin uusia ja uljas Android 6.0 Marshmallow, joka sisältää parannuksia muun muassa akkukestoon ja alustan suorituskykyyn. Lisäksi Google on vähentänyt esiasennettujen sovelluksien määrää, jonka kehutaan virtaviivaistavan käyttökokemusta.

Pixel C keyboard Pixel C

Google tarjoaa taulutietokoneelleen Surfacen ja iPad Pron tavoin erillistä näppäimistöä. Toteutustapa Googlella on hyvin erilainen, sillä näppäimistö on erillinen levy, joka tarttuu tablet-osaan kiinni vahvoilla magneeteilla. Sen voi kiinniittää Pixel C:n takaosaan tai eteen kanneksi, jolloin tabletti lataa automaattisesti Bluetoothilla toimivaa näppäimistöä. Taulutietokone asettuu haluttuun käyttökulmaan näppäimistön magneeteilla ja käyttäjä voi säätää sen haluamaansa katselukulmaan. Lisävarusteena myytävän näppäimistön saa itselleen 149 dollarilla.

Itse laite on metallista eikä se leikittele turhaa muotoilulla, vaan on ulkoisesti hyvin perinteisen taulutietokoneen näköinen. Sisälle Google on asettanut 64-bittisen Nvidian Tegra X1– piirisarjan, jossa on neljä Cortex-A53– ja neljä Cortex-A57 -suoritinydintä sekä Maxwell-grafiikkaohjain, joka perustuu samaan arkkitehtuuriin Geforce-näytönojaimien kanssa. Käyttömuistia on kolme gigatavua ja kokonaisuus hyödyntään Googlen uusien Nexus-puhelimien tavoim USB Tybe-C -porttia

Kuvausominaisuudet ovat aina olleet hankala alue Googlelle, mutta alustavien
testien perusteella kelkka on vihdoin kääntynyt. Sekä Nexus 5X:ssä että Nexus 6P:ssä on ensimmäisten testien perusteella hyvät kamerat. Uudessa Pixel C:ssä on kahdeksan megapikselin takakamera ja kahden megapikselin etukamera.

Pixel C rantautuu ensimmäisille markkinoille ennen joulua. Suomen aikataulu on toistaiseksi täydellinen kysymysmerkki.

2 kommenttia

    1. Oikoluku kyllä suoritettu. Otsikkoon nähtävästi silti jäänyt pikkuinen moka ja itse artikkeliin paljon virheitä. Näitä sattuu, kun omaa tekstiä lukee heti kirjoittamisen jälkeen ja tekee juttuja väsyneenä.

Kommentointi on suljettu!