LG V10: premium-puhelin kahdella näytöllä

Korealainen LG on esitellyt markkinoille uuden V10-puhelimen, jota voisi kuvailla eräänlaiseksi premium-versioksi LG G4 -lippulaivasta. Uutuuden tekniset ominaisuudet vastaavat nimittäin pitkälti G4:ää, mutta materiaalivalinnat ovat erilaiset ja mielenkiintoisimpana muutoksena mukaan on tuotu niin sanottu kakkosnäyttö. LG:n ensimmäinen V-sarjan puhelin saapuu Koreaan lokakuun aikana vielä määrittelemättömällä hinnalla. Sen jälkeen V10 rantautuu muun muassa Yhdysvaltoihin, mutta ikävä kyllä Eurooppaan laite ei ainakaan toistaiseksi ole virallisen lehdistötiedotteen mukaan tulossa.

LG V10

LG V10:n etupuolella loistaa 5,7 tuuman QHD IPS Quantum Display -kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 2560 x 1440 pikseliä. Sen yläpuolella sijaitsee laitteen mielenkiintoisin yksityiskohta, joka on toinen kosketusnäyttö (IPS Quantum Display). Se on kooltaan 2,1 tuumaa ja tarkkuudeltaan 1040 x 160 pikseliä. Molempien näyttöjen pikselitiheydeksi muodostuu näin 513 ppi:tä.

Kakkosnäyttö toimii kokonaan erillisenä päänäytöstä ja voidaan asettaa niin sanottuun always on -tilaan, jolloin se voi esittää käyttäjälle jatkuvasti tietoja vaikuttamatta juurikaan akkukestoon. Se osaa näyttää muun muassa säätietietoja, kellon, päivämäärän, ilmoituksia ja akuntilan päänäytön nukkuessa. Kakkosnäytöstä on hyötyä myös silloin kun 5,7 tuuman päänäyttö on käytössä. Tällöin ylhäällä sijaitseva paneeli kykenee esimerkiksi tuomaan käyttäjän ulottuville pikakuvakkeet omiin suosikkisovelluksiin. Lisäksi se on kätevä ilmoituksien saapuessa, koska ne eivät häiritse päänäyttöä esimerkiksi pelisession aikana.

LG V10

G4:ään nähden rakenne on laitettu kokonaan uusiksi. Runko on valmistettu Dura Guard -nimeä kantavasta SAE 316L -teräksestä. Kulmat on suojattu samaisella Duran Guard -materiaalilla ja takakuoressa on käytetty pehmeää, tekstuurikuvioista Duran Skin -muovia, joka takaa V10:stä hyvän pidon. Laadukkaiden ja kestävien materiaalien ansiosta puhelimelle onkin myönnetty riippumattoman MET Laboratoriesin puolesta MIL-STD-810G Transit Drop Compliant -laatustandardi, joka tarkoittaa, että uutuuden pitäisi selviytyä ehjänä pudotuksista.

LG V10:n takaa löytyy G4:ssä kehuja kerännyt 16 megapikselin kamera optisella kuvanvakaimella, f/1.8-aukolla sekä lasertarkennuksella. Mukaan on tuotu uusia ominaisuuksia videokuvauksen puolelle. ”Toivomme V10:n tekevän sen videokuvaamiselle, mitä G4 teki valokuvaamiselle”, kertoo LG tiedotteessaan.

LG V10 cameras

Ohjelmistoon lisätty Manual Video Mode -videokuvaustila tuo uusia ulottuvuuksia liikkuvan kuvan tallentamiseen. Käyttäjä pääse vihdoin hallitsemaan manuaalisesti suljinnopeutta, ISO-tasoa, valkotasapainoa ja tarkennusta kuvauksen aikana. Videoita voidaan tallentaa HD- FHD- ja UHD-tasoisina kuvasuhteilla 16:9 ja 21:9.

Kuvausominaisuudet eivät lopu tähän. Etupaneeliin kakkosnäytön vasemmalle puolelle LG on sijoittanut kaksi viiden megapikselin kameraa. Ideana on, että käyttäjä voi ottaa helposti perinteisten 80 asteen omakuvien lisäksi 120 asteen kuvia puhelinta liikuttamatta. Näin selfieen saadaan entistäkin laajempi kuva-ala ja mukaan enemmän ihmisiä. Älykäs algoritmi hoitaa kahdesta lähteestä ja kulmasta tulevien kuvien yhdistämisen. LG:n mukaan laajojen selfie-kuvien ottaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Kameraominaisuuksien lisäksi V10:ssä on panostettu äänenlaatuun 32 bit Hi-Fi DAC -teknologialla. Puhelin tunnistaa automaattisesti siihen liitetyt laitteet ja antaa käyttäjälleen tarvittavat säätötoiminnot.

LG V10 on ensimmäinen kuluttajatuote, joka tukee Qualcomm Technologies TruSignal -antenniteknologiaa. Se vahvistaa puhelimen verkkosignaalia ja takaa näin paremman kuuluvuuden sekä datayhteydet. Lisäksi LG painottaa, että signaali ei heikkene, pitelipä käyttäjä laitetta kädessään miten tahansa.

LG V10 colors

Tekniikaltaan uutuus on kuin LG G4, mutta sillä erotuksella, että mukana on kolmen gigatavun sijaan neljä gigatavua käyttömuistia. Potkua antaa Snapdragon 808 -siru, jossa on kuusi suoritinydintä. Tallennustilaa löytyy 64 gigatavua ja sitä voidaan laajentaa microSD-muistikorteilla, joita V10 tukee aina 2 teratavuun asti. Puhelimessa on käyttäjän vaihdettavissa oleva 3000 milliampeeritunnin akku sekä LTE 4G cat.6-, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac- Bluetooth 4.1- ja NFC- yhteydet. Käyttöjärjestelmänä on Android 5.1.1 Lollipop.

LG V10 tulee saataville Space Black -mustana, Luxe White -valkoisena, Modern Beige -beigenä, Ocean Blue -sinisenä sekä Opal Blue -sinisenä. Mitoiltaan uutuus on 159,6 x 79,3 x 8,6 millimetriä ja se painaa 192 grammaa. G4:n vastaavat luvut ovat 148,9 x 76,1 x 6,3 – 9,8 millimetriä ja 155 grammaa.

LG, V10-lehdistötiedote