Syyskuun myydyimmät puhelimet: uusia nimiä nousi listoille

Syksy etenee kovaa vauhtia ja kuukauden vaihduttua ovat kotimaiset teleoperaattorit julkaisseet jälleen myyntitilastojaan. Syyskuussa iPhone 6:n hattutempun esti DNA:lla myydyimmäksi noussut Samsung Galaxy J5. Applen väistyvä lippulaiva pärjäsi DNA:lla muutenkin heikosti, koska laite ei yltänyt edes kärkikymmenikköön. Elisalla ja Soneralla se jatkoi myydyimpänä puhelimena.

Nokian siirryttyä matkapuhelinliiketoiminnasta muille areenoille ja suuren kotimaisen nimen puuttuminen on avannut ovia uusille valmistajille. Yksi näistä on Huawei, joka on ollut kesän ja alkaneen syksyn aikana Suomessa hyvässä nosteessa. DNA:lla Honor 7 nousi kolmannelle sijalle, jonka lisäksi kymmenen kärkeen pääsi kolme muutakin kiinalaisvalmistajan puhelinta.

Huawei on viimeistään nyt noussut todella varteenotettavaksi vaihtoehdoksi kaikissa hintaluokissa”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Mielenkiintoisimpana nimenä pitäisin Soneran listalta sijalta yhdeksän löytyvää Marshall London -mallia, jossa näkyy myös suomalainen kädenjälki. Suomessa puhelinta myy tällä hetkellä vain Sonera ja ainakin myymälöissä sitä on markkinoitu aktiivisesti. Hintaa laitteella on 522 euroa, joten on jopa yllättävää, että täysin uusi nimi älypuhelinmarkkinoilla nousee kalliin hintaluokan tuotteella suoraan myydyimpien laitteiden joukkoon. Puhelin saapui Soneralla myyntiin 4. syyskuuta. Katsotaan, pyskyykö puhelin listalla myös lokakuussa!

Lokakuu on kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen kuukausi, sillä 9. päivä tuo meillä kauppoihin Applen uudet iPhone 6s- ja iPhone 6s Plus -puhelimet. Nykyisistä malleista pienempi iPhone 6 on käytännössä hallinnut teleyhtiöiden myyntilistoja kokonaisen vuoden. Se on noussut useana kuukautena myydyimmäksi puhelimeksi kaikilla kolmella operaattorilla.

Matkapuhelinmarkkinoiden syksy alkoi odotetusti mielenkiintoisena. Uudenlaisesta kulmasta suunniteltu musadiggareiden puhelin Marshall London nousi mustana hevosena perinteisten brändien rinnalle top kymppiin, Samsungin uusi Galaxy J5 kiri mitaleille ja Sony pysyi aivan kärjen tuntumassa. Syksy jatkuu uusien iPhone-mallien lanseerauksella, joten lisää muutoksia listalle on odotettavissa”, sanoo Soneran laiteliiketoiminnasta vastaava Markku Saranpää.

DNA:n myydyimmät puhelimet syyskuussa 2015:

 1. Samsung Galaxy J5
 2. Samsung Galaxy J1
 3. Huawei Honor 7
 4. Huawei Y330
 5. Samsung Galaxy A3
 6. Huawei P8 Lite
 7. Samsung Galaxy S5 (Neo)
 8. Sony Xperia M4 Aqua
 9. Samsung xCover 3
 10. Huawei Honor 6

Elisan henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet syyskuussa 2015:

 1. Apple iPhone 6
 2. Samsung Galaxy J5
 3. Samsung Galaxy J1 3G
 4. Nokia Lumia 635
 5. Samsung Galaxy A3
 6. Nokia 215
 7. Huawei Honor 7
 8. Samsung Galaxy S5
 9. Microsoft Lumia 640
 10. Nokia 225
 11. Sony Xperia M4 Aqua
 12. Samsung Galaxy Xcover 3
 13. Samsung Galaxy S6 Edge
 14. Samsung Galaxy S6
 15. Samsung Galaxy S4 Mini

Soneran myydyimmät puhelimet syyskuussa 2015:

 1. Apple iPhone 6
 2. Samsung Galaxy J5
 3. Microsoft Lumia 640
 4. Sony Xperia M4 Aqua
 5. Nokia Lumia 635
 6. Samsung Galaxy Xcover 3
 7. Samsung Galaxy S5
 8. Samsung Galaxy A3
 9. Marshall London
 10. Apple iPhone 5S