Uusi kuvavuoto Lumia 550 -puhelimesta levisi verkkoon

Luotettavimpiin yksittäisiin mobiilivuotajiin kuuluva Evan Blass on julkaissut @evleaks Twitter-tilillään kuvan Microsoft Lumia 550 -puhelimesta. Laadultaan hyvä kuva vaikuttaisi olevan suoraan Microsoftin lehdistölle suunnatuista materiaaleista ja esittelee puhelimen valkoisella sekä mustalla takakuorella.

Tuleva Lumia 550 tunnetaan myös suomalaisella Saimaa-kehitysnimellä. Sitä voidaan pitää tärkeänä tuotteena Microsoftille, sillä yhtiön Windows-puhelimet ovat pärjänneet parhaiten edullisen hintaluokan kategoriassa. Lippulaivamarkkinoilla se ei ole pystynyt vastaamaan Applen ja Andorid-valmistajien asettamaan kovaan haasteeseen.

Lumia 550 white and black

Huhujen mukaan Lumia 550 perustuu 1,1 gigahertsin Snapdragon 210 -neliydinsuorittimeen, gigatavuun käyttömuistia ja 4,7 tuuman 1280 x 720 pikselin AMOLED-kosketusnäyttöön. Puhelin tukisi alustavien tietojen valossa LTE-yhteyksiä, tarjoaisi kahdeksan gigatavua tallennustilaa ja microSD-korttipaikan sekä viiden megapikselin taka- ja kahden megapikselin etukameran. Käyttöjärjestelmänä on tietenkin uusi älypuhelimiin räätälöity versio Windows 10 -käyttöjärjestelmästä ja käytössä sen tarjoamat virtuaaliset toimintapainikkeet, joilla korvataan edestä perinteiset näppäimet.

Microsoft järjestää seuraavan puhelimiin liittyvän julkistustilaisuuden tulevan viikon tiistaina (6.10). Luontevaa on odottaa, että uutuus näkee päivänvalonsa tuolloin uudet Lumia 950- ja Lumia 950 XL -lippulaivat seuranaan.

Windows Central, Freshly leaked render gives us a peek at the Lumia 550