Lumia 950: kolme salamaa, iirisskanneri ja dual-SIM-variantti

Microsoftin 6. lokakuuta järjestettävässä tilaisuudessa todennäköisesti julkistettavista Lumia 950– ja Lumia 950 XL -puhelimista on vuotanut nettiin uusia kuvia. Ne paljastavat, tai oikeastaan vahvistavat muutaman ominaisuuden, joita on odotettu Microsoftin tuleviin lippulaivoihin.

Lumia 950, Lumia 950 XL

Lumia_950_leak_3

Vuodetuista kuvista nähdään, että uutuuksissa on päädytty kuvausvalon suhteen mielenkiintoiseen ratkaisuun. Molemmissa malleissa 20 megapikselin F/1.9-aukolla varustetun kameran rinnalla on kolmesta LED-valosta muodostuva salama. On mielenkiintoista nähdä, millaisiin tuloksiin tällaisella salamavalolla päästään.

Lumia 950 dual-SIM

Yksi kuvista paljastaa, että Lumia 950:ssa (ja todennäköisesti myös Lumia 950 XL:ssä) on kaksi SIM-korttipaikkaa. Mahdollisesti yhtiö tuo ne markkinoille perinteisten versioiden rinnalle. Tämä tuntuu ainakin olevan tämänhetkinen käsitys asiasta. Lopullista vahvistusta ei onneksi jouduta odottamaan pitkään.

Samaisessa yllä olevassa kuvassa vilahtaa uutuuksien ehkä se kaikkein kiehtovin ja samalla ainutlaatuisin ominaisuus, eli iirisskanneri. Sen avulla pitäisi ainakin onnistua näyttölukon avaaminen pelkästään laitetta katsomalla.

Tietojen mukaan Lumia 950 perustuu 5,2 tuuman 2560 x 1440 pikselin näyttöön ja Snapdragon 808 -järjestelmäpiiriin. XL-variantissa on 5,7 tuuman 2560 x 1440 pikselin paneeli ja Snapdragon 810 -siru. Molemmista löytyy kolme gigatavua käyttömuistia, viiden megapikselin etukamera, langaton lataus (Qi), USB Type-C -liitäntä ja tietenkin uusi Windows 10 -käyttöjärjestelmä.

Windows Central, New high-res photos of the Lumia 950 and 950 XL reveal triple LED flash, dual SIM variant

4 kommenttia

  1. Onko jossain varmistettu, että tuo tosiaan on iirisskanneri? En tiedä, miten se käytännössä toteutetaan, mutta eikös tuossa kuvassa voi periaatteessa komeilla vain etusalama ja -kamera?

    1. Mitäänhän tiedoista ei ole virallisesti vahvistettu, mutta esimerkiksi evleaksin mukaan sellainen löytyy ainakin Lumia 950 XL -mallista. Viimeisimpien tietojen mukaan se löytyy myös Lumia 950:sta.

      1. Salama tuo on. Iirisskanneri on näkymätön ulospäin.

        1. Ei tuo kyllä salamalta minun silmääni näytä, mutta niin, voihan se sekin olla. Miksi iirisskanneri ei olisi nähtävissä etupaneelissa?

Kommentointi on suljettu!