Uusi LG Watch Urbane sisältää tarkan näytön ja LTE:n

Elektroniikkajätti LG jatkaa mielenkiintoisten tuotteiden julkistamista. Eilen kerroimme kahdella näytöllä ja kaikkiaan kolmella kameralla paketoidusta LG V10 premium-puhelimesta ja tänään aiheena on toisen sukupolven LG Watch Urbane -älykello, joka käyttää Android Wear -käyttöjärjestelmää. Alkuperäinen malli ei ehtinyt vanhentua pitkään, sillä se esiteltiin maailmalle maaliskuussa, eli ainoastaan puoli vuotta sitten.

Vaikka edellisen mallin julkistuksesta on kulunut vain kuusi kuukautta, ei se tarkoita, etteikö LG olisi tehnyt merkittäviä parannuksia toisessa sukupolvessa. LG Watch Urbane 2nd Edition sisältää nimittäin muun muassa tarkemman näytön ja 4G LTE -yhteydet. Lisäksi rakennetta on sulavoitettu ja sen voisi kuvitella istuvan nykyistä mallia paremmin ranteeseen.

Uusi LG Watch Urbane rakentuu pyöreän 1,38 tuuman P-OLED -kosketusnäytön varaan, jonka tarkkuus on erittäin korkea: 480 x 480 pikseliä. Kyseessä onkin toistaiseksi tarkin älykellon näyttö ja pikselitiheys nousee yli sen maagisen 300 rajan 348 ppi:n. Edellisessä mallissa näyttö oli 1,3 tuumaa ja 320 x 320 pikseliä.

LG Watch Urbane 2nd Edition colors

Toisen sukupolven versiossa on haettu entistä enemmän perinteisen kellon ulkoista olemusta. Kellossa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu runko ja kestävästä hypoallergenic TPSiV -materiaalista valmistettu ranneke.

Painikkeita LG on lisännyt mukaan kaksi kappaletta, eli niitä löytyy nyt kolme, kaikki oikeasta reunasta. Ne toimivat pikapainikkeina sovelluksiin, kuten yhteystietoihin, LG Healthiin sekä sovelluslistaan. Kellon lävistäjä on 44,5 millimetriä ja sen saa neljällä erivärisellä rannekkeella: Space Black, Opal Blue, Luxe White ja Signature Brown.

LG Watch Urbane 2

Tärkein uudistus kellossa on tietenkin mobiiliverkkoyhteyksien lisääminen mukaan 4G LTE -tukea myöten. Näin kello voi toimia kaikkine ominaisuuksineen täysin itsenäisesti tilanteissa, joissa puhelinta ei ole mahdollista tai järkevää kantaa mukana. Yksi tällainen tilannehan on tietenkin urheilu, sillä mukana on GPS ja sykemittari, joten kaikki tarvittavat tiedot tallentuvat kelloon ja siirtyvät kotiin saapuessa puhelimeen.

Älykellon sisältä löytyy 1,2 gigahertsin Snapdragon 400 -siru. Käyttömuistin määrää korealaisvalmistaja on nostanut 512 megatavusta 768 megatavuun. Muita ominaisuuksia ovat muun muassa neljän gigatavun sisäinen tallennustila, Bluetooth 4.1, WiFi, kiihtyvyysanturi, gyroskooppi, kompassi, ilmanpuntari ja suuri, 570 milliampeeritunnin akku. Esimerkiksi edeltäjässä akku on 410 ja toisen sukupolven Moto 360:ssä (46mm versio) 400 milliampeerituntia.

LG Watch Urbane 2nd Edition suuntaa ensimmäisenä myyntiin Yhdysvalloihin sekä Koreaan. Sen jälkeen kello valloittaa muun muassa Euroopan ja Aasian. Tarkat saatavuustiedot hinnan kera ilmoitetaan myöhemmin maakohtaisesti.

LG, Watch Urbane 2nd Editon -lehdistötiedote