Tag Heuerin Carrera Wearable 01 -älykello julki marraskuussa

Perinteisistä luksuskelloistaan tunnettu Tag Heuer ei aio jäädä sivusta seuraajaksi, kun teknologiayhtiöt rynnivät sen markkinasegmentille älykelloillaan. Niinpä Tag Heuer lähtee mukaan markkinoille ja esittelee oman älykellonsa maailmalle marraskuun 9. päivä New Yorkissa järjestettävässä tilaisuudessa. Nimikin on jo selvillä ja valmistajan älykello tunnetaan kuluttajien keskuudessa Carrera Wearable 01 -nimellä.

Älykellon osalta Tag Heuer ei aio poiketa kaavasta ainakaan hinnan suhteen. Yhtiön toimitusjohtaja Jean-Claude Biver kertoi hiljattain CNBC-haastattelussa, että saadakseen Carrera Wearable 01:n täytyy tiskiin ladella 1800 dollaria. Tässä vaiheessa ei tiedetä, onko tämä niin sanotun perusmallin hinta ja tuleeko myyntiin mahdollisesti vieläkin arvokkaampia variantteja. Bieverin mukaan Apple Watch oli markkinoille hyvä asia, sillä se osoitti, että myös älykelloja voidaan myydä korkealla hinnalla.

Tag Heuer Carrera Wearable 01 -älykello tulee käyttämään ohjelmistonaan Android Wear -käyttöjärjestelmää. Tekniikasta vastaa ilmeisesti suurelta osin Intel, sillä piirijätti on yksi mukana olevista partnereista Tag Heuerin kelloprojektissa. Toiminta-ajoista on myös jotain tietoa, tai ainakin ilmaan on heitetty lupaus 40 tunnin akkukestosta.

Kuvassa esiintyvä kello ei edusta Tag Heurin tulevaa älykelloa. Kuvassa on yhtiön nykyiseen mallistoon kuuluva tuote.

Pocket-lint, Tag Heuer Carrera Wearable 01 smartwatch gets release date, price and OS announced