Lumia 550 yhdistää Windows 10:n ja edullisen hinnan

Lippulaivalinjastoon kuuluvien Lumia 950- ja Lumia 950 XL -älypuhelimien lisäksi Microsoft esitteli maailmalle tiistaina Lumia 550:n. Se käsittelyyn ei varsinaisen lehdistötilaisuuden aikana tuhlattu montaakaan sekuntia, mutta kyseessä saattaa itse asiassa olla teknologiajätille erittäin tärkeä tuote. Miksi? Koska Windows on älypuhelimien osalta pärjännyt parhaiten juurikin aivan edullisimmassa hintapäässä, johon uusi Lumia 550 juuri putoaa. Se saapuu myyntiin joulukuussa 139 dollarin suositushinnalla.

Lumia 550 perustuu 1,1 gigahertsin Snapdragon 210 -järjestelmäpiiriin ja gigatavuun RAM-käyttömuistia. Sillä ei lippulaivamallien tavoin päästä nauttimaan kaikista Windows 10:n herkuista, kuten Continuum-ominaisuudesta, jolla puhelinta voidaan käyttää tietokoneen sydämenä yhdistämällä siihen telakan avulla näyttö, hiiri ja näppäimistö. Käsiksi päästään kuitenkin muun muassa Office-toimistopakettiin sekä valituilla markkinoilla Cortanaan, joka on Microsoftin virtuaaliapuri.

MIcrosoft Lumia 550

Uutuuden muita keskeisiä ominaisuuksia ovat 4G LTE cat.4, A-GPS, GLONASS, WiFi (2.4 GHz) b/g/n, Bluetooth 4.1 LE, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja FM-radio. Tallennustilaa on tarjolla kahdeksan gigatavua ja sitä on mahdollista laajentaa microSD-muistikortilla. Käyttäjän vaihdettavissa oleva akku on kapasiteetiltaan 2100 milliampeerituntia ja tarjoaa valmiusaikaa jopa 28 päivää.

Toimintoja Lumia 550:ssa hallitaan 4,7 tuuman 1280 x 720 pikselin LCD-kosketusnäytöltä. Takaa löytyy viiden megapikselin kamera f/2,4-aukolla ja salamavalolla. Etupaneelissa on kahden megapikselin kamera.

Kooltaan laite on 136,1 x 67,8 x 9,9 millimetriä ja se painaa 141,9 grammaa. Värivaihtoehtoina ovat musta sekä valkoinen.

Lumia 550, Data sheet (PDF)