Ostin iPhone 6s:n – puhelin suoraan huoltoon

Kävin tänään hakemassa aamulla uuden 64 gigatavun hopeisen iPhone 6s:n, vaikka sain aivan juuri OnePlus 2:n ja ennestään minulta löytyy iPhone 6. Halusin kuitenkin päästä tutustumaan kunnolla erityisesti 3D Touch -ominaisuuteen (ja kirjoittamaan puhelimesta ihan yleisesti blogiin), jonka uskon seuraavan vuoden aikana muodostuvan lippulaivojen perusominaisuudeksi. Yllätys oli kuitenkin ikävä, kun sain todeta, että uusi puhelimeni on virheellinen.

Mikä ostamassani iPhone 6s:ssa oli sitten vikana? Näyttö. Huomasin heti kun käynnistin laitteen, että paneeli ei ole aivan parhaassa terässä. Nimittäin sen oikeassa reunassa keskeltä ylhäälle oli tummia läiskiä. Osa ruudusta oli siis selvästi harmaampi valkoisella taustalla kuin paneeli muuten. Vertasin sitä omistamaani iPhone 6:een ja totesin, että siinä vastaavaa ei ole. Niinpä puhelin sai lähteä huoltoon. Tilanne totta kai harmitti, mutta toisaalta minulla on vuosia ollut hyvä tuuri, eikä eteen ole tullut virheellisiä puhelimia miltään valmistajalta. Aina ei voi voittaa. Olisi ilmeisesti pitänyt valita se tähtiharmaa hopean sijaan (heh), jota liikkeessä oli myös tarjolla. No, nyt kävi näin ja toivotaan, että saan virheettömän iPhone 6s:n käsiini mahdollisimman pian.

Hankkiko kukaan MobiiliBlogin lukijoista uuden iPhonen? Heittäkää kommentteihin tunnelmia uutukaisesta, niin jaksan paremmin odottaa omaani!

15 kommenttia

 1. Mistä ostit? Kaupoissahan yleensä jos puhelin on viallinen, saa viikon sisään suoraan käteen uuden. Näin ainakin Verkkokauppa.comissa ja monessa muussa liikkeessä. Huoltoreissulta kun saa yleensä sitten sen tehdaskorjatun omenan, tosin 6Sää tuskin hirveästi löytyy vielä tehdaskorjattuna.

  1. Soneralta. Huollon kautta menee kuulema kaikki. Siksi veinkin Oulun Mcareen, kun monet ovat haukkuneet Soneran käyttämää SCF-huoltoa.

   1. Höh, harmillista. Itellä oli Verkkokauppa.comista ostettu luuri uutena rikki ja antoivat käteen heti uuden paketin.

    1. Aa. Tuskin näitä enää töiden jälkeen olisi ollut edes saatavilla. Kävin nimittäin nopeesti aamulla töiden ohessa hakemassa, kun sattui sopiva väli. No, kyllä tässä jaksetaan odottaa. 🙂

     Tai oisko sitten joku Applen virallinen käytäntö? Puhelin huoltoon, vaikka on heti viallinen…

 2. Niin, tiedä häntä. DOA eli dead on arrival on tuo termi noille uutena rikkinäisille.

 3. Oho, kylläpäs on ollut huonoa tuuria. Minkälainen sit on Phone 6s Plussan kohtalo? 🙂

 4. Juu. Applella ei ole ns. DOA aikaa ollenkaan. Kaikki aina huoltoon.

  1. Jotain tällaista veikkailin…

   Sinänsä tyhmää, kun luuria ei kuitenkaan korjata.

 5. Itse tuskin tulen hankkimaan kun viime lokakuussa hankittu iPhone 6 palvelee vielä moitteetta.
  Mitä ulkomaalaisia arvosteluja lukeneena voi todeta niin suurin käytönnön uudistus on 3d-touch kameran erojen ollessa marginaalisia.
  Ehkä ensi vuonna iPhone 7 sitten ku 3d-touchiakin hyödynnetään laajemmin 😛

 6. Sama täällä, ei ehkä tule hankittua iPhone 6s tai iPhone 6s Plussaa, ominaisuudet eivät oikeastaan tuo sinänsä mitään mullistavaa ja iPhone 6 Plus toimii edelleen hyvin. Kuten Eemeli sanoi, että sitten kun iPhone 7 julkaistaan niin se voi olla ostamisen arvoinen? 🙂

  1. Ei toisiaan ole juurikaan järkeä päivittää iPhone 6:sta uuteen 6s:ään. Ostin itse puhelin ihan koska harrastan puhelmia ja pidän tätä blogia. iPhone 6 siirtyy paremmalle puoliskolle ja iPhone 5 laatikoon lepäämään. 🙂

   1. Itse taas harkitsen, että jos ostaisin ässän ehkä plussana ja nykyinen iphone6 siirtyy joko miehelle tai nuorimmaiselle ja sitten mies saisi lapsen viitosen. Mutta, en ole kiirettä pitänyt asian kanssa, josko ehkä jouluksi tai ens vuoden puolella vasta… Miehellä 4S, että päivittämispaineita on pikku hiljaa ja hän haluaa käytetyn iphonen.

 7. Itse en aio ostaa uutta iPhonea koska iPhone 6: den omistajana koen s-päivityksen turhaksi. Kysyn vielä että voitko tehdä myös erillisen vertailu videon jossa vertaat iPhone 6: ta ja 6s: ää?

  1. En lupaa vielä mitään tiettyä artikkelia/videota. Ehkä joku lyhyt arvostelu voisi tulla, jossa kävisin läpi uudistukset iPhone 6:een nähden. Sitten haluaisin tehdä kameravertailun, jossa mukana 6s, Galaxy S6 ja joku kolmas.

Kommentointi on suljettu!