Uusi Microsoft Band -älyranneke on edeltäjäänsä tyylikkäämpi

Ohjelmisto- ja laitevalmistaja Microsoft on julkaissut seuraajan noin vuosi sitten esittelemälleen älyrannekkeelle. Nimi on edelleen Microsoft Band ja monet ominaisuudet ovat pysyneet entisellään, mutta itse laite on aikaisempaa kurvikkaampi ja näin miellyttävämpi kantaa ranteessa. Tässä Microsoft sanoo kuunnelleensa kuluttajia, sillä alkuperäinen malli oli monien mielestä kömpelö ja epämiellyttävä ranteessa.

Uusi Microsoft Band maksaa 50 dollaria edeltäjäänsä enemmän, eli 249 dollaria. Siinä on kurvikasta AMOLED-tyypin Gorilla 3 -lasilla suojattu 32 x 12,8 millimetrin kokoinen kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 320 x 128 pikseliä. Akku kestää yhdellä latauksella normaalissa käytössä Microsoftin mukaan 48 tuntia, mutta esimerkiksi sisäänrakennetun GPS-ominaisuuden aktiivinen hyödyntäminen voi vaikuttaa toiminta-aikoihin. Älyranneke latautuu nollasta täyteen alle puolessatoista tunnissa.

Kaarevan näytön lisäksi myös rannekkeesta on pyritty tekemään paremmin ranteeseen sopiva. Se on aikaisempaa pehmeämpi ja hengittävämpi.

Uusi Microsoft Band on varusteltu suurella määrällä eri sensoreita. GPS:n lisäksi siitä löytyy muun muassa UV-sensori, ilmanpainemittari, sykemittari, ihon lämpöä mittaava anturi, gyroskooppi ja kiihtyvyysanturi.

Microsoft Band on suunnattu erityisesti aktiivisille liikkujille, sillä se mittaa jatkuvasti käyttäjänsä sykettä, osaa kertoa kulutettujen kalorien määrän, sekä sisältää räätälöidyt mittaustoiminnot eri urheilusuorituksille juoksusta golfiin sekä osaa mitata unta. Mukaan on kuitenkin yhdistetty myös älykelloista tuttuja ominaisuuksia. Mukana on Cortana, jonka avulla voi muun muassa vastata viesteihin. Microsoft Band kertoo myös puhelimeen saapuneista ilmoituksista, joiden osalta käyttäjä voi päättää, mitkä sovellukset ovat oikeutettuja puskemaan ilmoituksia ranteeseen.

Laitteelle on saatavilla useita suosittuja sovelluksia. Microsoft Health kokoaa yhteen rannekkeen antureiden keräämän datan ja mahdollistaa tietojen jakamisen muihin ohjelmiin. Microsoftin älyrannekkeelle löytyvät muun muassa Runkeeper-, Uber-, Wellness-, Twitter- ja Facebook-sovellukset.

Microsoft Band -tuotesivu