Nexus 5X Suomeen marraskuussa 479 euron hintaan

LG:n ja Googlen syyskuun lopulla esittelemä Nexus 5X -älypuhelin saapuu Suomen markkinoille marraskuun puolivälissä. Yhtiö paljasti asian hiljattain Pohjoismaiden lehdistötilaisuudessa Tukholmassa. Laite nähdään meillä myynnissä kahtena eri varianttina: 16 ja 32 gigatavun sisäisellä tallennustilalla. Koska uutukainen ei tarjoa muistikorttipaikkaa, kannattaa ostettava malli valita huolella, jotta sisäinen tallennustila täyttää omien tarpeiden vaatimukset. Hintaa Nexus 5X:llä on 479 (16GB) ja 529 (32GB) euroa. Värivaihtoehtoina ovat musta ja valkoinen.

Nexus 5X on periaatteessa seuraaja vuoden 2013 lokakuussa julkistetulle Nexus 5:lle, jonka valmistajana toimi myös LG. Uutuudessa näyttö on kasvanut 5,2 tuumaan, mutta tarkkuus on säilynyt 1920 x 1080 pikselissä. Ruudun kautta hallitaan uutta Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmää, joka vahvistaa Googlen mobiilialustan perustaa parantamalla akkukestoa sekä suorituskykyä. Mukana on myös Google Now on Tap -ominaisuus, joka analysoi ruudulla näkyvän tiedon ja tarjoaa siihen perustuvia hakutuloksia. Apurin voi ottaa esille missä vain painamalla hetken aikaa kotipainiketta.

Uutuudelle voimaa antaa Snapdragon 808 -siru, jonka apuna on kaksi gigatavua käyttömuistia ja Adreno 418 -grafiikkaohjain. Nexus 5X:ssä käytetään uutta USB Type-C -porttia, johon liitin voidaan symmetrisyyden ansiosta asettaa kummin päin tahansa.

Puhelimen muita keskeisiä ominaisuuksia ovat 12,3 megapikselin takakamera f/2,0-optiikalla, viiden megapikselin etukamera, 4G, Wi-Fi 802.11ac (2×2 MIMO), NFC, Bluetooth 4.2, GPS, GLONASS ja kaksi etukaiutinta. Lisäksi takaa löytyy sormenjälkilukija, joka tunnistaa omistajansa sormen 600 millisekunnissa.

Kooltaan Nexus 5X on 147 x 72,6 x 7,9 millimetriä ja se painaa 136 grammaa. Akussa on potkua 2700 milliampeerituntia ja laite tukee pikalatausta. Niinpä 10 minuutin latauksella saa ”normaalia” käyttöaikaa lisää jopa 3,8 tunnin verran.

4 kommenttia

    1. On tosiaankin ehkä vähän hintava, mutta ehkä ”puhtaalle” Androidille voi antaa oman arvonsa.

      1. No tietysti periaatteessa, mutta uudistukset suht pieniä vrt Nexus 5, joka oli 349€, eikä tuossa ole edes langatonta latausta. Itsellä katse kääntyy kyllä tuonne kiinan suuntaan, on Honoreita ja Oneplussia alle 400€..

        1. Sehän on se Motorola X Play myös alle 400, ja suhteellisen puhdas androidihan siinäkin lienee? Akkukin ihan soppeli, tosin itselle mysteeri miten sillä mopommalla prossulla pärjää..

Kommentointi on suljettu!