BlackBerryn Android-puhelimesta virallinen esittelyvideo: Priv

Kanadalainen BlackBerry putosi älypuhelinmarkkinoilla Nokian tavoin, kun kosketusnäytöt valtasivat laitteet. Viime vuosina yhtiö on yrittänyt comebackiä kosketusnäyttölaitteille suunnattuun BlackBerry 10 -alustaan pohjautuvilla puhelimillaan. Tulos ei ole ollut toivotunlainen ja nyt kanadalaisvalmistaja onkin tuomassa markkinoille oman Android 5.1 -alustaan perustuvan älypuhelimen.

Täysin virallisesti Priv-nimeä kantavaa Android-uutuutta ei ole vielä julkistettu. Virallisessa blogissaan valmistaja on kuitenkin paljastanut jo paljon ominaisuuksia tulevasta uutuudestaan kuvien ja jutun lopusta löytyvän videon muodossa.

Keskeisenä osana BlackBerry Priv panostaa turvallisuuteen ja yhtiö kertookin tehneensä tärkeitä muutoksia Androidiin tietoturvan parantamiseksi. Mukana on myös esimerkiksi kuvia ja numeroita yhdistelevä näyttölukko. Pakettiin on nidottu tietenkin myös kanadalaisvalmistajan omat sovellukset, kuten BBM, BBM Meetings ja niin edelleen. Kokonaisuus on myös täysin yhteensopiva Googlen palveluiden kanssa, joten Play-kauppa on käytettävissä.

BlackBerry Priv

Uutuuden ominaisuuksiin kuuluvat 5,4 tuuman hieman kaareva 2560 x 1440 pikselin kosketusnäyttö, Snapdragon 808 -siru, kolme gigatavua käyttömuistia, 32 gigatavua muistikortilla laajennettavissa olevaa tallennustilaa ja 3410 mAh:n akku. Takana on 18 megapikselin kamera (Schneider-Kreuznach -sertifioitu) optisella kuvanvakaimella ja edessä kahden megapikselin kamera.

Tyylilleen uskollisesti osana puhelin on fyysinen QWERTY-näppäimistö. Se sujahtaa esiin laitteen alaosasta ja sisältää viisi riviä, mutta ei ikävä kyllä omia painikkeita numeroille.

Puhelimen julkistus tapahtunee aivan pian. Kiinnostuneille BlackBerry on avannut jo sivun, jonne voi jättää yhteystietonsa. Näin kyseiset asiakkaat saavat ensimmäisenä tiedon, kun puhelin tulee saataville.

1 kommentti

  1. Suht epäergonomiselta näytti tuo peukalonpäillä tökkiminen. Mieluummin vaakanäppis E7:n tyyliin.

Kommentointi on suljettu!