Samsung Z3 -älypuhelimessa on Tizen-käyttöjärjestelmä

Korealainen elektroniikkamahti Samsung on esitellyt markkinoille uuden Tizen-käyttöjärjestelmään perustuvan puhelimen, joka on Samsung Z3. Se on seuraaja tammikuussa julkistetulle Z1:lle, joka oli Samsungin ensimmäinen Tizen-älypuhelin. Uutuus suuntaa esikuvansa tavoin Intian markkinoille ja saapuu maassa myyntiin jo kuluvan kuun aikana mustana, hopeisena sekä kultaisena. Hintaa laitteella on 8490 Intian rupiaa, joka suoraan muutettuna tarkoittaa noin 115 euroa.

Tizen-käyttöjärjestelmän pioneerina olemme jatkaneet alustaan pohjautuvien mobiililaitteiden esittelemistä mukaan lukien Samsung Z1 ja Samsung Gear S2, joka osoittaa sitoutumisemme Tizen-ekosysteemin kehittämiseen”, kommentoi julkistusta Samsungin mobiiliosaston johtaja, JK Shin.

Samsung Z3

Uusi Samsung Z3 on selvästi edeltäjäänsä tehokkaampi ja ulkoisesti viimeistellympi. Siinä on Z1:n neljän tuuman 800 x 480 pikselin kosketusnäytön sijaan viiden tuuman paneeli (Super AMOLED), jonka tarkkuus on nostettu 1280 x 720 pikseliin. Sisällä on 1,3 gigahertsin neliydinsuoritin ja gigatavun verran käyttömuistia. Muistikortilla laajennettavissa olevaa sisäistä tallennustilaa on kahdeksan gigatavua. Yhteyksiin kuuluvat 3G, HSPA+, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 LE, A-GPS ja GLONASS. Akku on kapasiteetiltaan 2600 milliampeerituntia. Kooltaan Samsung Z3 on 141,6 x 70 x 7,9 millimetriä ja se painaa 137 grammaa.

Puhelimen kuvausominaisuudet ovat ainakin numeroiden valossa parantuneet valovuosia. Siinä missä Z1:ssä on 3,1 megapikselin takakamera ja edessä 0,3 megapikselin kamera, on Z3:n taakse sijoitettu kahdeksan (f/2,2) ja eteen viiden (f/2,2) megapikselin kamerat.

Samsung Z3:n ohjelmisto on räätälöity kehittyviä markkinoita ajatellen. Ominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa Ultra Power Saving Mode -virransäästötila, jonka ansiosta puhelin jaksaa 10 prosentin varaustasolla 33 tuntia. Toinen tärkeä ominaisuus on Ultra Data Saving Mode, joka pakkaa verkon kautta tulevan datan ja vähentää datakulutusta jopa 40 prosenttia.

Tizen-ekosysteemi on otettu hyvin vastaan Intiassa. Samsung Z1 myi puolessa vuodessa miljoona kappaletta, joten uuden ja selvästi houkuttelevamman näköisen Z3:n toivotaan varmasti yltävän entistäkin parempiin myyntilukemiin.