Uusi Oppo R7s tulee 5,5 tuuman näytöllä ja neljän gigatavun käyttömuistilla

Kiinalainen Oppo on muutama päivä sitten esitellyt Dubaissa uuden version R7-älypuhelinmallistoonsa. Uutukainen kantaa mallimerkintää R7s ja putoaa kokonsa osalta R7 (viiden tuuman näyttö) ja R7 Plus -mallien (kuuden tuuman näyttö) väliin. Se saapuu ensimmäisille markkinoille jo marraskuussa, mutta Yhdysvalloissa ja Euroopassa sitä joudutaan odottelemaan joulukuulle. Hintatietoja valmistaja ei toistaiseksi paljastanut, mutta jotain viitteitä antanee se, että Oppo R7 kustantaa tällä hetkellä yhtiön verkkokaupassa 349 euroa.

Yhtenäisen, metallisen rungon ympärille rakentuva Oppo R7s sisältää 5,5 tuuman AMOLED-kosketusnäytön 1920 x 1080 pikselin tarkkuudella, jota suojaava Gorilla 3 -lasi kaareutuu (2,5D-lasi) aavistuksen reunoja kohti, yhdistäen sen näyttävästi metallisen runkoon. Yhtenäistä kokonaisuutta täydentävät ainoastaan 2,2 millimetriä paksut näytön sivureunat. Mitoiltaan uutuus on 151,8 x 75,4 x 6,95 millimetriä ja se painaa 155 grammaa.

Puhelimen taakse sijoitettu 13 megapikselin kamera (f/2,2) käynnistyy valmistajan mukaan 30 prosenttia aikaisempaa nopeammin ja tarjoaa todella nopean, 0,1 sekunnissa toimivan tarkennuksen. Edessä on kahdeksan megapikselin f/2,4-optiikalla varusteltu kamera. 4K-videokuvaukseen uutuus ei yllä, mutta full hd -kuvaa sillä on mahdollista tallentaa.

Oppo R7s:lle puhtia antaa Snapdragon 615 -järjestelmäpiiri, jonka tukena ovat Adreno 405 -grafiikkaohjain sekä neljä gigatavua käyttömuistia. Tallennustilaa löytyy 32 gigatavua ja sitä on mahdollista laajentaa microSD-muistikortilla.

Oppo R7s ColorOS 2.1

Uutukaisen muita tärkeitä ominaisuuksia ovat 4G LTE, Bluetooth 4.0, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, GPS, kaksi SIM-korttipaikkaa (ensimmäiseen paikkaan sopii nano-sim tai microSD-muistikortti ja toiseen micro-sim) ja 3070 milliampeeritunnin akku. Ohjelmistona toimii Android 5.1.1 Lollipop ja sen päällä kiinalaisvalmistajan oma ColorOS 2.1 -käyttöliittymä, joka on optimoitu tarjoamaan aikaisempaa parempi käyttökokemus. Esimerkiksi puhelin käynnistyy 30 prosenttia nopeammin ja sovellukset avautuvat selvästi sujuvammin. Näin kokonaisuus on parempi ja käyttökokemus jokaista osa-aluetta myöten sulavampi.

Oppo R7s tukee VOOC-pikalatausta. Valmistajan mukaan 50 minuutin lataus nostaa puhelimen akun varaustason nollasta 90 prosenttiin. Pikaisella viiden minuutin latauksella käyttäjä saa puheaikaa jopa kahdeksi tunniksi, markkinoi Oppo sivustollaan.

Puhelimensa akkukestoa Oppo on testannut mielenkiintoisella tavalla. Yhtiö on käyttänyt robottikättä, jolla on simuloitu niin sanottua normaalia käyttöä. Se on pyritty ohjelmoimaan toimimaan kuten ihminen, eli käyttämään laitteen toimintoja aktiivisesti verkko-ominaisuuksista kuvaamiseen. Testissä kiinalaisvalmistaja kellotti puhelimensa akkukestoksi 13 tuntia ja 15 minuuttia. Toisin sanoen R7s:n pitäisi suoriutua yhdellä latauksella kokonaisesta päivästä aktiivista käyttöä ongelmitta.

Miltä vaikuttaa? Kiinnostaako Oppon uutuus?

1 kommentti

  1. Melko kiinostava puhelin hyvällä akulla ja sopivilla ominaisuuksilla. 4gb ei pitäs loppua kesken.

Kommentointi on suljettu!