Lumia 950 -malliston ennakkomyynti käyntiin 599 euron lähtöhinnalla

Alkukuusta julkistettujen Lumia 950- ja Lumia 950 XL -puhelimien ennakkomyynti on polkaistu eilen käyntiin Suomessa, kertoo Microsoft virallisessa Ääni-blogissaan. Kyseessä on odotettu kaksikko, sillä Lumia-mallistoon ei ole esitelty varsinaista lippulaivaa sitten Nokia Lumia 930:n joka julkistettiin maailmalle Microsoft Build 2014 -tapahtumassa 2. huhtikuuta. Nyt uutta verta on kuitenkin tulossa, kun uutuusmallien ennakkotilaukset ovat käynnissä ja toimitukset kuluttajille alkavat ainakin Elisa Saunalahden mukaan 3.12.2015. Suositushinnaksi Microsoft on asettanut Lumia 950:lle 599 ja Lumia 950 XL:lle 699 euroa. Ennakkomyynti hoidetaan teleoperaattoreiden ja jälleenmyyjien kautta.

Halusimme aloittaa ennakkomyynnin mahdollisimman pian laitteiden esittelystä, koska kiinnostusta uusia Windows 10 -lippulaivoja kohtaan on ollut runsaasti niin kuluttajien kuin jälleenmyyjäkumppaneidemme taholta”, sanoo Microsoftin Pohjoismaiden myynnistä ja markkinoinnista vastaava johtaja Ossi Korpela.

Windows 10 Continuum

Kaksikko perustuu uuteen mobiililaitteille räätälöityyn versioon Windows 10 -käyttöjärjestelmästä, joka tukee mielenkiintoista Continuum-ominaisuutta. Sen ja lisävarusteena myytävän Display Dock -telakan avulla puhelimen voi muuttaa täysiveriseksi tietokoneeksi. Siihen on mahdollista liittää näyttö, näppäimistö ja hiiri. Sovellukset toimivat kuten perinteisessä Windows 10 -tietokoneessa, kunhan ne ovat niin kutsuttuja universaaleja sovelluksia, jotka on optimoitu toimimaan älypuhelimilla, tableteilla sekä tietokoneilla.

Lumia 950 sisältää 5,2 tuuman 2560 x 1440 pikselin QuadHD AMOLED -kosketusnäytön (564 ppi) ja Snapdragon 808 -järjestelmäpiirin, kun taas XL-mallissa on suurempi 5,7 tuuman kosketusnäyttö 2560 x 1440 pikselin resoluutiolla (518 ppi) sekä tehokkaampi Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri. Kummastakin löytyy käyttömuistia kolme gigatavua ja muistikortilla laajennettavaa tallennustilaa 32 gigatavua. Takana on 20 megapikselin PureView-kamera ja pohjassa älypuhelimia kovaa vauhtia valtaava USB Type-C -portti.

Kiinnostavatko uudet Lumiat? Aiotko laittaa omasi ennakkotilaukseen heti ensimmäisten joukossa?

Microsoft Ääni, Lumia 950 ja 950 XL ennakkomyyntiin Suomessa tänään

3 kommenttia

  1. Hmm… Erittäin mielenkiintoisia kieltämättä, varsinkin tuo Continuum-ominaisuus kiinnostaa meikäläistä. Mitenkähän se muuten tulee toimimaan vanhemmissa malleissa, kuten Lumia 930? Sekä minkähän hintainen tuo Display dock tulee olemaan, en ainakaan itse ole vielä mistään hintaa sille löytänyt.

    1. Ei toimi ollenkaan vanhemmissa malleissa continuum.

      1. Ei tule toimimaan, kun USB-C ja varmaan jotain rautaa puhelimeltakin, kieltämättä mielenkiintoinen ominaisuus, vaikkain varmaankin aika rajoittunut. jostain lueskelin että oisko ollu siinä 100$ paikkeilla, eli reilu sataeuroo täällä?

        Kalliita puhelimia vaan kokeilla, että oisko toi W10 mun juttu….

Kommentointi on suljettu!