Marraskuu tuo kauppoihin HTC One A9:n uudella Android 6.0 Marshmallow -alustalla

Taiwanilainen HTC on esitellyt markkinoille uuden One A9 -mallimerkintää kantavan älypuhelimen, jonka rakenne, materiaalit ja yleinen visuaalinen ilme tulevat vielä virittämään keskustelua verkossa paljon. Tämä on varmaa, sillä yhtiön uutuudessa on niin paljon ulkoisia yhteneväisyyksiä Applen iPhone 6– ja iPhone 6s -mallien kanssa. Vaikuttaa kuin vaikeuksissa rypevä valmistaja olisi ottanut kehityspöydälle iPhone 6:n, tehnyt siihen muutaman ulkoisen muutoksen ja istuttanut sisään Androidin toivoen parasta, eli hyvää menestystä.

HTC One A9 perustuu viiden tuuman reunoille kaareutuvaan (2.5D Corning Gorilla Glass 4 -lasi) 1920 x 1080 pikselin AMOLED-kosketusnäyttöön, tuoreeseen 64-bittiseen Snapdragon 617 -järjestelmäpiiriin (4 x 1,5GHz Cortex-A53 + 4 x 1,2GHz Coretx-A53), kolmeen gigatavuun RAM-käyttömuistia ja 32 gigatavuun laajennettavissa (microSD 2TB:n asti) olevaan sisäiseen tallennustilaan. Puhelin tukee 4G LTE-, Bluetooth 4.1-, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac 2.4 & 5 GHz-, GPS- ja GLONASS-yhteyksiä.

HTC One A9 kultainen HTC One A9 punainen

Puhelimen taakse, josta löytyy iPhone 6:n tutut antenneja varten alumiinisesta rakenteesta erottuvat ”viivat”, HTC on sijoittanut safiirilasilla suojatun 13 megapikselin kameran f/2,0-optiikalla, optisella kuvanvakaimella ja 1080p-videokuvauksella. Edessä on sama UltraPixel-kamera, joka löytyy One M9 -lippulaivasta.

Kahta etukaiutinta One A9 ei sisällä, mutta tämä ei tarkoita etteikö ääniominaisuuksiin olisi panostettu. Mukana on niin HTC BoomSound kuin Dolby Audio surround technology, jotka parantavat äänenlaatua. Sisäänrakennetulla DAC:lla (digital-to-analog converter) taiwanilaisvalmistaja lupaa äänenlaadun nousevan CD-tasoiseksi (24-bit, 192KHz).

Akku on puhelimessa kapasiteetiltaan 2150 milliampeerituntia ja se tukee Quick Charge 2.0 -pikalatausta. Mielenkiintoista on se, että laite on yhteensopiva uudemman Quick Charge 3.0 -teknologian kanssa, joka voidaan myöhemmin ottaa käyttöön ohjelmistopäivityksellä. Valmiusaikaa HTC lupaa puhelimelleen 3G-verkossa 18 päivää ja yhtäjaksoista verkkoselaamista WiFi-yhteyden kautta yhdeksän tuntia.

Teknisen osion jälkeen tullaankin siihen kaikken mielenkiintoisimpaan asiaan, eli ohjelmistoon. One A9 sisältää nimittäin suoraan uusimman Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmän, joten se on markkinoiden ensimmäisiä uusia Marshmallow-puhelimia Nexus 5X– ja Nexus 6P -laitteiden kanssa.

HTC One A9 hyödyntää Android 6.0:n uusia ominaisuuksia. Marshmallow sisältää virallisen tuen sormenjälkilukijalle, joten sellainen löytyy kotipainikkeesta. Uutuus tukee myös Android Pay -maksupalvelua, jonka avulla ostoksia (valituilla markkinoilla) voi tehdä yhdellä kosketuksella maksupäätteeseen. Now on Tap tuo puolestaan Google Now -apurin jokaiseen sovellukseen. Käyttäjä voi pyytää sen avukseen pitkällä painalluksella kotipainikkeeseen, jolloin Googlen palvelu analysoi näytöllä olevan sisällön ja antaa siihen liittyviä sisältöehdotuksia. Tämä on yksi Android 6.0:n tärkeimmistä uudistuksista.

Päivityksiä HTC lupaa puskea laitteeseensa nopeaa tahtia. Twitterissä valmistaja lupaa, että operaattorilukitsematon HTC One A9 saa uudet Android-päivitykset 15 päivän sisällä siitä, kun Google on julkaissut ne Nexus-puhelimilleen.

Uutukainen saapuu kauppoihin marraskuussa houkuttelevalla 399 dollarin suositushinnalla. Saatavilla olevat värit vaihtelevat markkina-alueittain, mutta kaikkiaan One A9:n valikoimaan kuuluvat Carbon Gray -harmaa, Opal Silver -hopea, Topaz Gold -kultainen ja Deep Garnet -punainen. Joko viimein HTC osui kultasuoneen?