Saana-koodinimellisestä Lumiasta vuoti tietoja verkkoon

Älypuhelimien osalta heikosti sujuneesta kolmannesta vuosineljänneksestä huolimatta Microsoft ei ole luovuttamassa mobiilimarkkinoilla, vaan uskoo konseptiinsa ja sen nousuun tulevaisuudessa. Tästä osoituksena verkossa liikkuu jo huhuja kuvien kera seuraavasta Windows 10 -pohjaisesta älypuhelimesta, joka on koodinimeltään Saana (RM-1152). Mahdollisesti Lumia 650 -mallimerkintään (katso kellonaikaa puhelimen ruudulla) kaupoissa kantava uutuus sijoittuisi hieman Lumia 550:n yläpuolelle, kuten mallinimikin antaa ymmärtää.

Lumia 550:n perustuessa 4,7 tuuman 1280 x 720 pikselin näyttöön olisi Saana varustettu samaan resoluutioon pohjautuvalla viiden tuuman ruudulla. Järjestelmäpiirin huhutaan olevan Snapdragon 210 ja akun kapasiteetiltaan 2000 milliampeerituntia. Muovisen rakenteen takaa löytyisi alustavien tietojen mukaan kahdeksan megapikselin kamera, kun Lumia 550:ssa kameran tarkkuus on viisi megapikseliä. Kokonaisuuteen kuuluu myös microSD-korttipaikka, mutta ei ilmeisestikään erillistä kamerapainiketta.

Toistaiseksi on hyvin epäselvää, milloin Saana-koodinimeä kantava laite näkee päivänvalonsa ja osuvatko vuodetut tiedot oikeaan. Kuvissa mitä ilmeisimmin on joka tapauksessa oikea laite, sillä takaosasta kuvan maailmalle on vuotanut luotettavana tunnettu Evan evleaks Blass.