269 euron hintainen OnePlus X -puhelin panostaa tyyliin

Kiinalainen OnePlus on tänään laajentanut älypuhelinmallistoaan uudella OnePlus X -puhelimella. Kyseessä ei ole valmistajan uusi lippulaiva, vaan laadukkaisiin materiaaleihin sekä tyyliin panostava uutuus. Tekniikkaa ei ole missään tapauksessa jätetty taka-alalle, vaikka sisältä ei aivan uusinta ja kuuminta teknologiaa löydykään.

OnePlus X rakentuu viiden tuuman 1920 x 1080 pikselin OLED-kosketusnäytön (Aktiivimatriisi-OLED, 441ppi) ja laadukkaiden materiaalien ympärille. Puhelimessa on sekä edessä että takana Gorilla 3 -lasi, joka kaareutuu metallisia reunoja kohti. Kooltaan uutukainen on 140 x 69 x 6,9 millimetriä ja se painaa 138 grammaa. Visuaalisesti laite on tumman hillitty, kuten OnePlus 2, josta julkaisimme arvostelun aivan hiljattain.

OnePlus X sides

Uutuudessa kiinalaisvalmistaja ei ole tinkinyt ominaispiirteistä, jotka ovat yhtiölle tyypillisiä. Esimerkiksi näytön alta löytyy edelleen erilliset painikkeet, joita on mahdollista käyttää Androidin omien, ohjelmallisesti toteutettujen sijaan. Lisäksi mukana on OnePlus 2:sta tuttu kolmivaiheinen kytkin, joka integroituu Androidin Häiriöt-ominaisuuteen. Toisella puolella laitetta sijaitsevat äänenvoimakkuuden säätimet, virtapainike sekä SIM-telakka, joka tukee kahta nano-mallin SIM-korttia. Lippulaivastaan poiketen toiseen voi sijoittaa tarvittaessa myös microSD-muistikortin ja näin laajentaa laitteen 16 gigatavun sisäistä tallennustilaa.

Puhelimen sydämenä sykkii 2,3 gigahertsin Snapdragon 801 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on kolme gigatavua LPDDR3-käyttömuistia. OnePlus X tukee 4G LTE-, WiFi 2.4Ghz b/g/n-, Bluetooth 4.0-, GPS-, GLONASS-yhteyksiä.

OnePlus X takaa

OnePlus X:n lasinen takaosa sisältää 13 megapikselin f/2,2-aukolla varustetun Samsung ISOCELL -kameran. Siinä on panostettu kuvien värimaailmaan ja nopeaan automaattitarkennukseen, jonka kehutaan kohdentavan objektiin 0,2 sekunnissa. Videokuvaa voi tallentaa 1080p-tarkkuudella ja 120 fps:n hidastusvideoita 1280 x 720 pikselin resoluutiolla. Etukameran (OmniVision) tarkkuus on kahdeksan megapikseliä ja sen aukko on f/2,4.

Käyttöjärjestelmänä on yhtiön oma Android 5.1.1 -alustan päälle rakentama OxygenOS. Se säilyttää pitkälti niin sanotun ”puhtaan” Androidin ilmeen, mutta lisää mukaan muutamia uusia ominaisuuksia, kuten puhelimen värimaailmaan sopivan tumman teeman.

Uutuus tuodaan markkinoille Onyx-mustana 5. marraskuuta 269 euron hintaan. Ensimmäinen kuukausi mennään tutuilla kutsuilla, jollainen vaaditaan laitteen hankkimiseen. Niitä jaetaan yhtiön uskollisimmille asiakkaille, jonka lisäksi kutsun voi saada lisäämällä tietonsa jonotuslistalle. Ensimmäisen kuukauden jälkeen OnePlus X tulee myyntiin joka viikko Open Sales -kampanjoiden kautta, jotka ovat tähän asti tarkoittaneet sitä, että yhtiön tuote on vapaasti saatavilla tunnin ajan valmistajan verkkokaupasta. Heti kun OnePlus on varmistanut, että se pystyy vastaamaan kysyntään tulee OnePlus X täysin vapaasti saataville.

Oikealle OnePlus X Ceramic.

Oikealla OnePlus X Ceramic.

Perusversion lisäksi OnePlus X:stä tuodaan saataville 24. päivä marraskuuta erityinen keraaminen variantti, jota valmistetaan ainoastaan 10 000 kappaletta. Puhelimen keraamisen pinnan työstäminen kestää 25 päivää ja vaatii suurta tarkkuutta. Sen työstäminen vaatii muun muassa laserleikkauksen sekä 28 tuntia 1480 asteisessa uunissa. Materiaalin kovuudeksi OnePlus X Ceramic -mallissa tulee Mohs-asteikolla 8,5H, joka kiinalaisvalmistajan mukaan varmistaa sen, ettei keraamisen pinnan naarmuuntumisesta tarvitse huolehtia. Keraamisen variantin hinta on 369 euroa ja se on mahdollista ostaa ainoastaan siihen oikeutetulla kutsulla.