Apple myi 48 miljoonaa iPhonea kolmannella neljänneksellä

Laite- ja ohjelmistovalmistaja Applen menestykselle ei vain tunnu näkyvän loppua. Yhtiö julkaisi 27. päivä kuluvaa kuuta kolmannen vuosineljänneksen tuloksensa, jonka aikana yhtiön liikevaihto nousi vuodentakaisesta 42,1 miljardista 51,5 miljardiin dollariin ja voittoa kertyi 11,1 miljardia dollaria, kun vuotta aikaisemmin vastaava lukema oli 8,5 miljardia. Loistavaan tulokseen yhtiön vauhditti iPhonen hyvä menekki, Apple Watch -älykellon laajentunut saatavuus sekä ennätyksellinen Mac-tietokoneiden myynti.

iPhone jatkaa yhtiön menestystuotteena, jonka myynti tuntuu vain jatkuvasti kasvavan. Kolmannella vuosineljänneksellä Apple myi hieman reilut 48 miljoonaa älypuhelinta, joka on 22 prosenttia vuodentakaista enemmän. Edelliseen neljännekseen nähden myynti pysyi lähes ennallaan, sillä toisella vuosineljänneksellä iPhone-puhelimia myytiin 47,5 miljoonaa kappaletta.

Taulutietokoneiden myynti tuntuu sen sijaan jääneen lasku-uralle. iPadin myynti laski vuoden 2014 heinä-syyskuun 12,3 miljoonasta 9,8 miljoonaan kappaleeseen. Seuraavat neljännekset näyttävät, miten iPad Pro tulee vaikuttamaan Applen tablet-myyntiin.

Mac-tietokoneita yhtiö myi ennätyksellisen määrän. Niitä myytiin 5,7 miljoonaa kappaletta, joka on enemmän kuin koskaan aikaisemmin yhden vuosineljänneksen aikana. Viime vuonna heinä-syyskuussa tietokoneita saatiin kaupaksi 5,5 miljoonaa kappaletta.

Muita tuotteita, jotka kattavat Apple TV:n, Apple Watchin, Beats-laitteet, iPodit ja Applen brändiä kantavat kolmansien osapuolien lisälaitteet myytiin kolme miljoonaa kappaletta. Vuotta aikaisemmin vastaavan kategorian myynti oli noin 1,9 miljoonaa kappaletta ja kuluvan vuoden huhti-kesäkuussa 2,6 miljoonaa tuotetta.

Apple, tulosjulkistus