Huawei kovassa nousussa älypuhelinmarkkinoilla – Suomessa jo kolmanneksi suurin

Kiinalainen Huawei on noussut nopeasti maailman suurimpien älypuhelinvalmistajien joukkoon. Yhtiö on tehnyt nimeään tunnetuksi myös Suomessa ja onnistunut siinä hyvin. Yhtiön näkyvyys on laajentunut ja samalla markkinaosuus Suomessa kasvanut.

Huawein kolmannen vuosineljänneksen tulos on yhtiölle mieluisaa luettavaa älypuhelimien osalta. Yhtiö myi kolmen kuukauden aikana 24,7 miljoonaa laitetta, joka on 63 prosenttia vuodentakaista enemmän. Kovinta vauhtia yhtiö kasvaa Euroopassa, jossa toimitusmäärät nousivat vuositasolla 98 prosenttia. Lähi-idän sekä Afrikan muodostavalla yhteismarkkina-alueella Huawei-puhelinten toimitukset nousivat 70 prosenttia. Huonosti ei sujunut myöskään yhtiön kotimarkkinoilla, sillä Kiinassa toimitukset kohosivat 81 prosenttia.

”Tämän vuosineljänneksen tulos on osoitus, että kasvustrategiamme on ollut menestys”, sanoo Richard Yu, Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja. ”Olemme ylpeitä Kiinan ulkopuolella saavuttamastamme kasvusta sekä erityisesti mid-range- ja premium-mallien suosiosta. Olemme varmoja, että tällä vauhdilla pääsemme 100 miljoonan kappaletavoitteeseemme älypuhelimiemme toimituksissa vuoden loppuun mennessä.

Huawein tämänhetkistä lippulaivaa, eli Mate 7:ää, on myyty maailmanlaajuisesti 6,5 miljoonaa kappaletta. P7:ää on virrannut asiakkaille asti 7,5 miljoonaa ja kesällä julkistettua P8:aa neljä miljoonaa kappaletta.

Suomessa Huawei jatkaa niin ikään kasvamistaan. Yhtiö kehuu syyskuussa myyntiin saapuneen Honor 7:n saaneen hyvän vastaanoton ja auttaneen osaltaan nostamaan Huawein Suomen kolmanneksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi.

Globaalisti honor 7 -puhelinta on myyty ensimmäisen 100 päivän aikana jo yli 3 miljoonaa kappaletta. Myyntilukujemme valossa suomalaiset ovat ottaneet Huawein puhelimet omakseen, ja honor 7 -puhelimen myynti jatkuu edelleen vahvana”, toteaa Huawei Suomen kuluttajaliiketoiminnasta vastaava johtaja Mika Engblom.