Samsungilta jättimäinen Galaxy View -taulutietokone

Kymmenen tuumaa ei ole enää mitään, kun elektroniikkavalmistajat tuovat markkinoille toinen toistaan suuremman kokoluokan taulutietokoneita. Applelta on tulossa 12,9 tuuman näytöllä varustettu iPad Pro ja korealaiselta Samsungilta huima 18,4 tuuman Galaxy View, jonka yhtiö esitteli maailmalle kuluneella viikolla. Se on Samsungin mukaan markkinoiden suurin kosketusnäytöllinen Android-tabletti. Uutuus on suunnattu elokuvien ja suoratoistopalveluiden nauttimiseen, kertoo Samsung.

Pyrimme jatkuvasti tarjoamaan asiakkaillemme uusia kokemuksia uudenlaisten tuotteiden muodossa. Galaxy Viewn suunnittelutyön aikana tutkittiin, miten nuoret käyttäjät kuluttavat viihdettä mobiililaitteiltaan. Tuloksena syntyi täysin uudenlainen tuote, joka on suunniteltu erityisesti liikkuvan kuvan ja suoratoistoviihteen nauttimiseen”, sanoo Samsungin IM myyntipäällikkö Antti Holopainen.

Samsung Galaxy View

Samsung Galaxy View:n tärkein elementti on 18,4 tuuman 1920 x 1080 pikselin kosketusnäyttö, joka on optimoitu liikkuvan kuvan katseluun. Kuten Samsungin IM myyntipäällikkö Antti Holopainen kertoo, on Galaxy View suunnattu median kuluttamiseen ja henkilöille, jotka eivät katso televisiota perinteisellä tavalla. Laitteen avulla suoratoistopalvelut voi viedä kotona helposti huoneesta toiseen kantokahvaa hyödyntäen sekä tarvittaessa ottaa mukaan matkalle. Sisällä on tehokas 5700 milliampeeritunnin akku, joka tarjoaa yhtäjaksoista katseluaikaa kahdeksan tuntia. Tabletin taakse on integroitu jalusta, jolla laitteen saa kätevästi pöydälle sopivaan kulmaan esimerkiksi elokuvahetkeä ajatellen.

Galaxy View:n suuntautuminen medialaitteeksi näkyy myös käyttöliittymässä, joka on kasattu Android 5.1 Lollipop -käyttöjärjestelmän päälle. Kotinäkymä kokoaa yhteen suosituimmat suoratoistopalvelut ja mahdollistaa näin nopean pääsyn muun muassa Netflixiin, Huluun ja YouTubeen. Äänimaailmasta huolehtii stereo-kaiuttimet, jotka ovat valmistajan mukaan tablet-laitteelle poikkeuksellisen laadukkaat.

Galaxy View
Uudelle tabletille voimaa antaa Samsungin oma Exynos 7580 -järjestelmäpiiri, jossa on kahdeksan 1,6 gigahertsin suoritinta. Käyttömuistia on kaksi gigatavua ja microSD-kortilla laajennettavaa sisäistä tallennustilaa 32 gigatavua. Etupaneelissa on f/2,2-optiikalla varustettu 2,1 megapikselin kamera ja yhteyksiin kuuluvat WiFi 802.11 a/b/g/n/ac 2.4G+5GHz, VHT80, Wi-Fi Direct ja Bluetooth 4.1. Markkinoille tuodaan myös SIM-paikalla varustettu 4G LTE -versio.

Galaxy View saapuu Suomeen ennen joulua. Hintaa sillä on WiFi-mallina 749 ja LTE-versiona 849 euroa.