Uudessa Motorola Moto X Force -puhelimessa on ”rikkoontumaton” näyttö

Amerikkalainen Motorola on esitellyt markkinoille uuden puhelimen, joka maailmanlaajuisesti tunnetaan nimellä Moto X Force ja rapakon takana Droid Turbo 2 -mallinimellä. Puhelimen mielenkiintoisin ominaisuus on sen näyttö. Ei, nyt ei puhuta kirkkaudesta tai pikseleistä, vaan se tavallista paremmasta kestävyydestä. Motorolan mukaan näyttö on käytännössä rikkoontumaton ja selvityy ehjänä normaalissa käytössä eteen tulevista pudotuksista sekä iskuista.

Motorola kutsuu näyttöään nimellä Moto ShatterShield ja kertoo kehittäneensä sitä jo kolmen vuoden ajan. Puhelimen 5,4 tuuman AMOLED Quad HD -kosketusnäyttö (2560 x 1440 pikseliä) koostuu joustavasta näyttöpaneelista sekä useista eri kerroksista, jotka suojaavat kokonaisuutta esimerkiksi iskuilta, jotka aiheutuvat laitteen tipahduksista. Verkossa leviävissä videoissa on esitelty, kuinka näyttö todella kestää pudotuksia eikä sirpaloidu samalla tavalla kuin perinteiset älypuhelinnäytöt.

ShatterShieldLayers_v2

Moto X Force perustuu Android 5.1.1 Lollipop -käyttöjärjestelmään, Snapdragon 810 -järjestelmäpiiriin, kolmeen gigatavuun käyttömuistia ja 32 tai 64 gigatavuun sisäistä tallennustilaa, jota voidaan laajentaa microSD-muistikortilla (2 teratavuun asti). Puhelimen takana on 21 megapikselin f/2,0-optiikalla varustettu kamera 4K-videokuvauksella ja LED-kaksoissalamalla. Etupaneelista löytyy viiden megapikselin kamera f/2,0-aukolla ja omalla salamavalolla.

Uutuukaisen muihin ominaisuuksiin kuuluvat 4G LTE, Bluetooth 4.1, WiFi 802.11a/b/g/n/ac 2.4 GHz + 5 GHz MIMO ja NFC. Akku on kapasiteetiltaan kunnioitettavat 3760 milliampeerituntia ja se tukee pikalatausta sekä langatonta latausta (PMA ja Qi). Puhelimessa on myös erityinen nanopinnoite, joka suojaa laitetta vesiroiskeilta ja kevyeltä sateelta.

Kooltaan Moto X Force on 149,8 x 78 x 7,6-9,2 millimetriä ja se painaa 169 grammaa.

Eurooppaan Moto X Force rantautuu jo marraskuun aikana. Suomen saatavuus- sekä hintatiedot ovat toistaiseksi kysymysmerkkejä. Iso-Britanniassa suositushinnaksi on kerrottu 499 puntaa, joka suoraan muutettuna tekee hieman reilut 700 euroa. Toisin sanoen edullinen Motorolan uutuus ei Suomessa varmasti tule olemaan, jos se lopulta meillä tiensä kauppojen hyllyille löytää.