Gear S2 -älykello Suomessa myyntiin 6. marraskuuta 349 euron hintaan

Korealaisen Samsungin ensimmäinen pyöreällä kellotaululla varustettu Gear S2 -älykello saapuu Suomessa myyntiin huomenna, eli 6. marraskuuta. Kyseessä on elokuun lopussa julkistettu kello, jota Samsung demosi maailmalle syyskuun alussa IFA 2015 -messuilla. Uutuus nähdään kaupoissa kahtena versiona. Halvempi Gear S2 maksaa 349 euroa ja nahkarannekkeella varustettu musta Gear S2 classic (kuva ylhäällä) puolestaan 399 euroa.

Samsung Gear S2 perustuu korealaisvalmistajan tukemaan Tizen-käyttöjärjestelmään, jossa on 1,2 tuuman Super AMOLED -kosketusnäyttö 360 x 360 pikselin tarkkuudella. Tämä tarkoittaa, että näytön pikselitiheys yltää 302ppi:n, joten erillisiä pikseleitä ruudulta on lähes mahdoton erottaa normaalilta katseluetäisyydeltä.

Samsung Gear S2

Gear S2 classic

Älykellon käyttöliittymä on hyvin uniikki, joka on optimoitu pyöreälle kellotaululle. Sitä on mahdollista hallita kosketusnäytön lisäksi ruutua ympäröivällä reunuksella, jota voi pyörittää. Sovelluksia kellolle löytyy Samsungin mukaan heti alussa 1000 kappaletta ja esiladattuja kellotauluja noin 20.

Gear S2 on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Perusversio on suunnattu aktiiviseen elämäntyyliin ja Gear S2 classic enemmän perinteisen kellon ilmettä suosiville kuluttajille. Sisältä löytyy gigahertsin tuplaydinsuoritin, 512 megatavua käyttömuistia ja neljä gigatavua tallennustilaa. Kello tukee WiFi-, Bluetooth 4.1- ja NFC-yhteyksiä sekä sisältää sykemittarin.’

Akku on kapasiteetiltaan 250 milliampeerituntia. Se jaksaa pyörittää kelloa yhdellä latauksella ”normaalissa” käytössä 2-3 päivää.

Samsungin uusi kello toimii kaikkien Android-laitteiden kanssa, joissa on vähintään 1,5 gigatavua käyttömuistia sekä Android 4.4 -käyttöjärjestelmä tai sitä uudempi.

Samsungin lehdistötiedote, Samsung Gear S2 -älykello huomenna kaupoissa